Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Net als in voorgaande jaren is het merendeel van de prijzen tijdens de Plantsoenloop door Team Heart Vital in de wacht gesleept. Winnaar voor het team waren Olfert Molenhuis, Adrienne Herzog, Arnoud Brugge, Marieke Falkmann en Lotte Spraakman. In de gecombineerde mannen-vrouwen wedstrijd waren de eerste 5 plaatsen voor het team. Olfert Molenhuis nam onmiddelijk na de start de kop en stond deze niet meer af. Zijn winnende tijd was ruim een minuut sneller dan vorig jaar. Om de tweede plaats werd een spannende strijd uitgevochten tussen Joris Kampen en Paul Zwama. Joris wist deze strijd in de laatste ronde in zijn voordeel te beslechten. Michel van Kruchten bevestigde zijn talenten op de lange afstand, na zijn verrassende optreden in Dwingeloo, met een vierde plaats.

De vijfde plaats was voor Adrienne Herzog, die daarmee de wedstrijd bij de Dames won. Zij verbeterde en passant het parcoursrecord van Anita Looper met bijna een minuut. Tweede werd Hanneke Schipper die zich ten opzicht van vorig jaar ook sterk verbeterde en derde plaats was net als vorig jaar voor Margreet Muilwijk.

Junioren
Bij de junioren wist Arnoud Brugge eenvoudig te winnen. Dit maal rustig gestart legde hij het parcours driekwart minuut sneller af als in het voorgaande jaar. Bij de meisjes A was er eveneens een Team Heart Vital podium met Marieke Falkmann die na een snelle start Marieke van der Wal nog net wist voor te blijven. Derde werd hier Ilona Schra. Lotte Spraakman won de race over 1500 meter bij de B junioren met een overtuigende eindsprint.