Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen zaterdag kwamen er in Breda vier Team 4 Mijl dames uit voor Groningen Atletiek tijdens het NK teams. Na een reeks mooie prestaties op diverse nummers, kwam het damesteam helaas net 1 punt te kort voor rechtstreekse handhaving in de hoogste divisie. Bij de heren kwam Frank Blikslager in Almelo in actie voor de Groningse competitieploeg.

De dag van Marit Dopheide, die maar liefst drie keer in actie mocht komen, kende direct een goede start. Met veel adrenaline in het lichaam liep zij op de 100 meter een mooie pr van 11.60. Slechts twee uur later liep Marit de 200 in een tijd van 23.80. Hoewel het opnieuw een kleine SB betekende, weet de atlete dat er nog meer in zit: “Hier had ik iets sneller gehoopt te lopen, maar mede door baan 1 wordt dit nog even uitgesteld.” Met behoorlijk vermoeide benen wist Marit ook op de 4×400 nog een sterke prestatie neer te zetten.

Ook Marieke van der Zee mocht na een hele lange periode eindelijk weer haar wedstrijdspikes aantrekken. De laatste 3 jaar is de atlete door een vervelende peesblessure meerdere keer genoodzaakt geweest haar seizoen voor een langere periode te onderbreken. Toen er recent vastgesteld werd dat er sprake was van een grote ontsteking, heeft zij een injectie in het vlies om haar achillespees laten zetten. Nu de ochtendstijfheid uitblijft en alles de goede kant lijkt op te gaan, besloot de atlete om voor de club toch op de 4×100 en de 4×400 van start te gaan. “Hoewel de vorm uiteraard nog nergens te bekennen is en de splits niet bijzonder hard waren, na 3 weken met weinig specifieke trainingen, was het heerlijk om weer te mogen racen” sprak een opgetogen Marieke.

Ook Suzanne Voorrips mocht laten zien dat zij een allround- atlete is. Susanne ging eerst van start op de 800 meter en naar eigen zeggen ging de race aardig: “Tactisch gezien was er misschien nog een plaatsje te winnen geweest als ik op 550m iets alerter was geweest, maar met 2.13 tevreden na een opening van 68.” Een uur later was de atlete alweer volledig opgeladen om ook op de 400 meter een sterke prestatie neer te zetten. Hoewel ze in de eerste 150 meter wat nog wel wat power mistte, betekende een tijd van 57,94 voor Voorrips een 2e tijd ooit.

Elisa de Jong bewees op de 1500 meter dat zij in goede vorm verkeert. In een veld met veel sterke loopsters werd Elisa vijfde in een tijd van 4:35.21. Daarmee haalde ze 4 punten voor het damesteam binnen.

Frank Blikslager mooie seizoensopening
Ook Frank Blikslager kwam dit weekend uit voor Groningen atletiek. Frank liep na een lange periode van blessureleed de 5000 meter. Nadat Frank merkte dat de koploper in 14.10- tempo opende, besloot hij al vrij snel zijn eigen wedstrijd te lopen. Afgezien van de koploper was het veld niet sterk waardoor Frank alleen kwam te lopen. De atleet liep een relatief vlakke race en sprak na afloop enthousiast: “Het was wel weer even wennen, zo”n 5000m, maar dit smaakt naar meer. En met 14.56 ben ik ook tevreden als seizoensopening!”