Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

NSK
Enkele Team 4 Mijl atleten zochten afgelopen weekend opnieuw de warmte van de Apeldoornse indoorhal op. Na de successen van afgelopen weekend, vormde de Omnisport-hal nu het decor voor het Nederlands Studentenkampioenschap indoor. Bram Buigel veroverde daarbij brons op de 800 meter. Hoewel de wedstrijd wat langzaam van start ging, wist Bram met een sterke eindsprint wederom zijn pr aan te scherpen. Met een tijd van 1.56.79 sprak een opgetogen Bram na afloop: “Ik ben heel erg tevreden over mijn indoor seizoen en vind het jammer dat het nu klaar is.”

Niek Blikslager was redelijk te spreken over zijn vijfde plek. Ingedeeld in een vrij langzame serie, moest hij veel kopwerk doen en kwam uiteindelijk uit op een tijd van 1.57.66. “Ik baalde want ik had sowieso harder gekund in een snellere race. Voor nu is het gewoon een prima tijd.” Hoewel nog elkaars concurrentes op de 800 meter, wisten de mannen op de 4 x 200 gezamenlijk een vijfde plek te bemachtigen. Jolien kwam net als de heren ook in actie op de 800 meter. Zij was over haar race niet te spreken en kijkt reikhalzend uit naar het outdoorseizoen.

Veneboerloop Drachten
Ook op de weg werden er dit weekend mooie resultaten geboekt. Een viertal atleten stond zaterdagochtend aan de start van de Veneboerloop in Drachten. Edwin Slijkhuis wist op de 10 km zilver te bemachtigen. De specialist op de halve marathon moest het eerste gedeelte van de wedstrijd alleen uitvechten, maar kon later in de race in groepsverband de achtervolging op Iwan Kamminga inzetten. Met nog 400 meter te gaan wist Edwin een versnelling in te zetten en kwam uiteindelijk als tweede over de finish. Een goed gehumeurde Edwin sprak na afloop: “Een mooi pr van 31.55, een beste opsteker! Ik ben erg benieuwd wat het NK halve marathon me volgende week voor tijd oplevert!” Stefanie Bouma moest zich wegens ziekte helaas afmelden voor de 10 km.

Op de 5 km duelleerden Maarten Hindriks en Djurre Hoeksema om het eremetaal. Maarten liep de eerste 4 kilometer in de rug van Djurre en vond in de laatste kilometer de kracht om van zijn teamgenoot weg te snellen. In een mooie tijd van 15.49 eiste Maarten het goud op. Djurre kwam 13 seconde later over de finish en wist daarmee het zilver veilig te stellen. Robbin Wassens viel net buiten het podium en werd vierde in een tijd van 16:46.