Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen zaterdag vond de traditionele opening van het crossseizoen in het noorden plaats. Team Heart Vital gaf met vele ereplaatsen acte de presence. Overwinningen waren er bij de dames, de jongens junioren A en de meisjes junionren B, terwijl bij de mannen en de meisjes A de tweede plaats werd veroverd. Bij de mannen moest Olfert Molenhuis de strijd aanbinden met Rob Detert en Erik Negerman. Hij deed dit met verve, maar moest halverwege de race zijn meerdere erkennen in Detert finishte uiteindelijk op 25 seconden van de winnaar als tweede. In dezelfde race over 9 ronden van een kilometer liep Michel van Kruchten op een sterke manier naar de vierde plaats.

Bij de dames liep Adrienne Herzog van start tot finish aan de leiding. Met een snelle start, waarbij Andrea Deelstra opvallend goed kon volgen, legde ze de basis voor het verschil wat met name in de laatste ronden tot uitdrukking kwam. Margreet Muilwijk finishte als vierde in de race over 5 kilometer.

De wedstrijd bij de jongens A werd volledig gedomineerd door Team Heart Vital. Paul Zwama, die zeer startte, won voor Rogier Wezeman en Arnoud Brugge. Bij de meisjes A haalden Marieke Falkmann (tweede) en Ilona Schra (derde) het podium. Terwijl Lotte Spraakman, in een gecombineerde race met de C-junioren, bij de B meisjes won. In de C-junioren race liep Ilse Velkers naar de twaalfde plaats.