Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen zondag stonden er 3 atleten van Team 4 Mijl aan de start bij twee verschillende wedstrijden. Olfert Molenhuis koos voor de nationaal en internationaal zeer sterk bezette 7 heuvelenloop. Hanneke Hink en Jesper Greijdanus verkozen de blubber in donker Friesland en starten, in de eerste wedstrijd van het Friesche Crosscircuit in Leeuwarden.

Olfert kon met een goede generale (plantsoenloop) in de benen afreizen naar Nijmegen. 15 kilometer met heuvels is namelijk geen sinecure. Meegesleept door het sterke deelnemersveld liep Olfert een snelle eerste kilometers. Wellicht zelf iets te snel, want het jus liep langzaam uit de benen. Toch kon hij het verval beperken en met tussentijden van 15:53, 16:09 en 16:03 en een eindtijd van 48:05 kan hij erg tevreden zijn met deze prestatie. Deze tijd bleek goed voor een 22e tijd bij de senioren overall en 11e plaats nationaal gezien.

Door de regen van de afgelopen week was de Froskepolle ("kikkerpoel") in Leeuwarden omgetoverd tot een grote modderpoel. Hanneke Hink stond bij de Dames sinds lange tijd weer aan de start van een cross en had er zin in. Nadat juniore Sifan Hassan na twee ronden afhaakte ging zij soeverein aan de leiding en wist haar leidende positie steeds verder uit te bouwen en uiteindelijk met flinke voorsprong (2:15) te finishen in een tijd van 26:28.

Ook op de sprintcross was er een eerste plaats voor team 4 mijl. Jesper Greijdanus wist in 1250 meter een voorsprong op te bouwen van 12 seconde. Op een dergelijke korte afstand is dat met recht overmacht te noemen.