Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Groningen –Nu het eind van september in zicht komt, loopt ook het baanseizoen officieel ten einde en kijkt Team 4 Mijl positief terug op een succesvol jaar met onder andere een EK-finaleplaats, verscheidene nationale medailles en welgeteld 97 persoonlijke records. Dit zijn mooie prestaties, maar als ambitieus hardloopteam met ambitieuze atleten wil Team 4 Mijl elk jaar nog sterker, sneller en beter worden. Daarom begint het team vol goede moed aan een nieuw seizoen met nieuwe doelen, nieuwe kansen en ongetwijfeld nieuwe successen. Binnen de samenstelling van onze staf zullen er enkele veranderingen plaatsvinden vanaf 1 oktober.

Allereerst zullen twee zeer gewaardeerde stafleden afscheid nemen van het team. Zo heeft Tom Kraaij besloten een punt achter zijn carrière als krachttrainer van Team 4 Mijl te zetten. Tom heeft zowel wat betreft vormgeving als uitvoering het niveau van de krachttrainingen in de afgelopen zes jaar een enorme boost gegeven. Zijn toewijding, geduld en nieuwsgierigheid maakten hem van grote toegevoegde waarde in het krachthonk. Hij heeft zich tot een ware krachtspecialist ontpopt en heeft hierdoor een stevige fundering neer weten te zetten. Vanaf 1 oktober zal zijn rol overgenomen worden door Jacob Veenstra. Jacob zal de schone taak op zich nemen om met zijn eigen visie en een nieuw perspectief deze ontwikkelingen door te zetten.

Daarnaast zal coach Fokie Cnossen, die zich sinds 2010 met volle overgave inzette voor Team 4 Mijl, na september afscheid nemen. Als coach met focus op de wegatletiek heeft zij onder andere de regionaal zeer bekende Marleen Stiekema en Edwin Slijkhuis begeleid. Ook had zij de gebroeders Frank en Niek Blikslager jarenlang onder haar hoede. Haar atleten benoemen nadrukkelijk dat ze de band die ze met Fokie hadden altijd als zeer prettig ervaren hebben. Team 4 Mijl is haar dankbaar voor de waardevolle input en positieve energie die zij in de afgelopen zes jaar met zich mee heeft gebracht.

Tot slot zal een oude bekende van Team 4 Mijl zich vanaf 1 oktober bij de stafleden voegen. Oud-teamgenoot en 800 meter-atleet Wilfred van Holst, die afgelopen seizoen zijn persoonlijk record over 800 meter nog aanscherpte naar 1.48.01, zal zich samen met Sjors Kampen, Machteld Mulder, Sybren Mulder, Jacob Veenstra en uiteraard Eddy Kiemel in gaan zetten voor de atleten van Team 4 Mijl. Met deze ontwikkelingen en een flinke dosis frisse motivatie gaan de atleten een nieuw seizoen tegemoet, waarbij de 30ste editie van de 4 Mijl van Groningen als eerst volgende wedstrijd op de kalender staat.