Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

(Omslagfoto: James Rhodes)

In Lausanne (Zwitserland) liep Leonie van Vliet deze week de 200 meter en de 4×100 meter, waar ze met de Nederlandse ploeg als 3e eindigde. In Hem (Noord-Holland) ging Tom Hendrikse zondagmorgen van start op het NK 10km en finishte als 6e.

Waar Leonie bij de Olympische Spelen als reserve mee was met de 4×100 meter estafetteploeg mocht ze deze week wel zelf in actie komen bij de op dit onderdeel. Ze nam eerder in het seizoen ook al deel aan de Diamond League in Gateshead in Engeland op de 100 meter. Dit keer mocht ze individueel starten op de 200 meter, en bij de 4×100 meter mocht ze het stokje van 100 naar 200 meter brengen. Op de 200 meter liep Leonie 23,90 maar was hier niet tevreden over: “De 200 ging helaas heel slecht. Ik merkte echt dat de tank wel een beetje leeg was na Tokio. De 4×100 meter ging wel goed, en het was echt super gaaf om daar te lopen voor een vol stadion!“. Met de estafetteploeg eindigde ze als 3e in 43,52.

Zondag stond Tom aan de start van het NK 10km in Hem. Normaal gesproken wordt het NK 10km aan het einde van de winter gehouden, echter werd de wedstrijd dit jaar uitgesteld in verband met het Coronavirus. Tom had vorige week al laten zien in orde te zijn met zijn mooie tijd op de halve marathon in Berlijn. De wedstrijd bleek uiteindelijk een soort ‘boemelrace’. Er werd rustig gestart, en op een enkele aanval na bleef het tempo redelijk laag. Hierdoor was de groep tot een paar kilometer voor de finish nog erg groot. “Het was een race waarbij ik niks geks heb gedaan en anderen het kopwerk heb laten doen. De laatste 500 meter was het heel hard sprinten, echt super gaaf om dan 6e te worden zo na m’n halve marathon en de vakantie” aldus Tom. Hij kwam over de streep in een tijd van 29.31.