Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Voor veel atleten is het momenteel tijd om uit te rusten en op te laden voor het nieuwe seizoen. Toch zijn er een aantal atleten die afgelopen weekend op jacht waren naar een persoonlijk record. Paavo liep zaterdag in Antwerpen, Bram en Suzanne liepen zondag in Luxemburg en Tom sloot zijn vakantie af met een halve marathon in Berlijn. 

Merksem – Paavo de Leng ging na zijn succesvolle NSK voor nog een PR op de 5000. In Utrecht liep hij al 15:40 en zaterdag gooide hij er nog een schepje bij op in het regenachtige Merksem. Met 15:28,91 liep hij ruim 10 seconde onder zijn PR na een snelle laatste ronde: “Ik zag dat ik nog flink moest doorversnellen om onder de 15:30 te kunnen duiken. Gelukkig zaten er vier lopers voor me die ik kon inhalen, waardoor ik een laatste ronde van 66 eruit kon persen.”

Berlijn – Tom Hendrikse heeft de laatste weken vakantie gevierd in het buitenland en daardoor heeft hij niet super veel kilometers gelopen. Om de vakantie goed af te sluiten besloot hij voor de ervaring de halve van Berlijn te lopen. Tot 18 kilometer kon hij mee met een groepje maar daarna werd het erg zwaar. Hij finishte als 17e in 1:05,20 wat hem tevreden stelde na een periode zonder specifieke trainingen. “Het kan zeker nog harder maar dan moet ik wel even trainen. Het was in ieder geval echt een super gave wedstrijd!” 

Luxemburg – Bram Buigel en Suzanne Voorrips reisden af naar Luxemburg voor een 800 meter. Bram liep voor de 10e keer dit jaar 1:48 op de 800 meter. De eerste 400 meter ging erg hard maar daarna viel het een beetje stil waardoor een tijd onder de 1:48 er helaas niet in zat. Bram finishte als 6e in 1:48,71. Hij hoopte het seizoen af te sluiten met een betere prestatie maar met deze reeks laat hij zien erg stabiel te zijn, zelfs na een periode van rustige trainingen en vakantie. “1:48 is nu mijn basisniveau en in het indoorseizoen gaan we uitschieters kweken!”

Na een aantal 400 meters ging Suzanne vandaag terug naar haar vertrouwde 800 meter. Er werd hard geopend in 58 seconde wat erg hard aanvoelde. Ze heeft de laatste weken wat minder duur getraind waardoor een 800 meter erg lang aanvoelde. Een goede tijd zat er na een vroege verzuring niet in en ze finishte in 2:12,18 als 8e. “Ik kijk met gematigde gevoelens terug op deze race maar het was een leuk weekend. Nu is het tijd voor herstel en rust.”  

Omslagfoto: Erik van Leeuwen