Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Utrecht / Leuven (BE) – Het eerste weekend van augustus zijn zes atleten van Team 4 Mijl in actie gekomen bij de Trackmeeting in Utrecht en de Meeting voor Mon in Leuven. Waar de rest van Nederland zucht onder een tweede hittegolf, trokken deze atleten de stoute schoenen aan. Danique Gimbrere kwam terug van vakantie en ging voor incourante afstanden, Elisa de Jong luidde juist haar vakantie in met een persoonlijk record op de 800 meter.

Utrecht – Danique liep voor het eerst een 150 meter en een 300 meter. Met respectievelijk 20.20 en 43.18 kon ze tevreden huiswaarts keren. Net terug van vakantie koos zij voor afstanden buiten haar comfortzone. ”Bij de 150 was ik nog maar net op snelheid en toen was ik er al, maar het ging op zich wel goed. De 300 ging ook wel goed en vond ik ook leuker om te doen”, aldus Danique.

Op de 800 meter liep Tom de Leeuw in de snelste serie naar 1.56.46. Een serie later kwam Jordy Dikkers op zijn eerste 800 meter van het seizoen tot 1.57.93. Lynn van der Schaaf kwam tot 2.46.37. Ten slotte liep Jolien de Waard op de 1500 meter in het kielzog van haar coach Wilfred van Holst naar een tijd van 4.38.85, slechts een fractie langzamer dan haar beste tijd.

Leuven – Elisa kwam naar de Meeting voor Mon om haar baanseizoen stijlvol af te sluiten. Op de voor haar korte 800 meter liep zijn een nieuwe persoonlijke toptijd van 2.11.40. ”Ik functioneerde als haas en liet me vervolgens insluiten, maar alsnog een pr! Dit was een mooie kers op de taart.” liet Elisa weten.