Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Zilver voor Gruppen op NK halve marathon ; Slijkhuis wint Viaductenloop

Venlo/Zuidwolde – Afgelopen weekend van 24/25 maart werden er weer topprestaties geleverd door de wegatleten van Team 4 Mijl. Jacelyn Gruppen ging er met het zilver vandoor tijdens het NK halve marathon en Edwin Slijkhuis schreef de Viaductenloop op zijn naam.

Venlo – Het NK halve marathon wordt elk jaar gehouden in een Nederlandse stad tijdens een wedstrijd met een sterk internationaal deelnemersveld. Dit jaar was de Venloop in Venlo uitgekozen, die plaatsvond op zondag 25 maart.

Jacelyn had van tevoren met coach Eddy Kiemel afgesproken om relatief rustig te starten met als doel om een persoonlijk record te lopen met een tijd in de 1 uur en 14 minuten. Dit plan kon echter al snel de prullenbak in toen Jacelyn met de eerste Nederlandse dame mee ging in een sneller tempo. Na 10 kilometer moest ze toch lossen en zelf verder het tempo maken. Dit deed ze dan ook en zo liep ze naar een tweede plek in een tijd van 1.15.48. “Ik ging behoorlijk kapot. Wel heel blij met mijn zilveren plak!”, aldus Jacelyn. Binnenkort gaat ze alsnog die poging wagen voor de 1.14, want de vorm daarvoor is zeker aanwezig.

Zuidwolde – Een dag eerder vond de Viaductenloop plaats, waar Edwin met de winst aan de haal ging. Dit was voor hem de laatste tempotraining in de aanloop naar de Marathon Rotterdam. De af te leggen afstand bedroeg 5 Engelse Mijl, oftewel 8047 meter. Edwin deelde de kop in de eerste paar kilometer met twee andere lopers, waarna hij er in zijn eentje vandoor schoot. In de tweede en laatste ronde haalde Edwin ook de eerste dame in. De dames kregen namelijk 3.26 seconden voorsprong, wat niet geheel toevallig gelijk is aan het verschil in parcoursrecords tussen de mannen en vrouwen. “Zo was de overall winst vrij safe, en kon ik de laatste kilometers het tempo steady doorlopen”, concludeerde Edwin. De eindtijd was 25.29.