Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Dit weekend werden in Utrecht de Nederlandse studentenkampioenschappen gehouden. Nick Marsman greep het goud op de 800 meter, in de finale van de 400 meter werd Team 4 Mijl vertegenwoordigd door maar liefst vier atleten en ook op andere afstanden werd goed gepresteerd. 

Utrecht – Op zaterdag stonden de 400 series en finale op het programma. Vanwege de regen en harde wind waren de omstandigheden verre van optimaal, maar alle dames wisten de finale te bereiken. Voor 800 meter loopster Suzanne Voorrips was dit de eerste week van een snelheidsblok. In de series liep ze 56.51 en in de finale wist ze zich te verbeteren met een tijd van 56.04. “De tijden vielen vandaag nog wat tegen, maar ik ga de komende weken nog even flink investeren in snelheid in de training om te proberen mijn 400 pr aan te scherpen. Ik denk dat de rek er nog niet uit is voor dit seizoen!”  Danique Gimbrère liep 56.38 en 56.63. “De tijd is acht honderdste langzamer dan mijn pr van vorige week, maar met deze omstandigheden ben ik daar zeker tevreden mee en ik denk dat het met mooier weer nog wel wat harder moet kunnen. En met de tweede race weer een 56’er ben ik ook zeker tevreden!” Floortje van Kampen had een mindere race in de series, maar verbeterde zich in de finale met een tijd van 57.69. “De eerste race was niet goed en ik ben blij dat de tweede race een stuk beter ging.” Jetske van Kampen trad buiten haar comfortzone door op deze sprintafstand aan de start te verschijnen. “Ik liep 58.26 en een pr dus ik ben tevreden!” 

Vervolgens was het op de 1500 meter de beurt aan Paavo de Leng en Evelien Kuiper. Paavo finishte in een klein pr van 4.11.70. “Als ik kijk naar de omstandigheden waarin we moesten lopen ben ik hiermee tevreden.” Evelien passeerde na 5.01.89 de streep. 

Zondag stonden Eva Mollema en Danique aan de start van de 200 meter. Beiden wisten de finale te bereiken en mochten daarom twee uur later nogmaals starten. Eva liep in de series 26.00 en verbeterde zich in de finale naar 25.76. “Na een slechte serie te hebben gelopen kon ik mij wat herpakken in de finale en ik ben blij dat ik de tweede race in elk geval wat harder liep!” Danique liep 25.82 en 25.84. “Ik had niet verwacht dat ik deze tijd kon lopen, zeker niet met de twee 400’s van gisteren in de benen, dus ik ben heel blij! In de finale voelde ik de laatste 50 meter dat het de vierde race van dit weekend was en dat het op was, maar ik heb een goed weekend gehad!”

Nick werd op de 800 meter overtuigend Nederland studenten kampioen. Hij liep in zijn race van start tot finish op kop en kwam uiteindelijk in 1.51.93 over de streep. In dezelfde race viel Thomas Kwint helaas stil op het laatste stuk, hij liep 1.55.77. 

Na zijn 1500 meter van gisteren stond Paavo vandaag aan de start van zijn allereerste 5000 meter. “Ik liep 15.40.01 en finishte als zesde. Blij dat ik nu een tijd heb staan die ik kan verbeteren!” 

Helsinki – Er werd zondag niet alleen gelopen in Utrecht maar ook in Helsinki. Sofie Lovdal liep in Finland, haar thuisland, een 1500 meter. “Helaas was er in onze serie een probleem met de tijdwaarneming. Onofficieel was het een tijd van 4.34-4.35. Heel zonde dat we geen officiële uitslag hadden, maar ik heb laten zien dat de vorm goed is en dat ik met zelfvertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet kan gaan!”