Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Enschede/Nijmegen – 18 november was het strijdtoneel in het oosten van het land. Fabian ten Kate pakte een overdistance prikkel bij de Bommelasloop halve marathon en Jacelyn Gruppen mocht haar krachten meten tijdens de Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Voor Fabian ten Kate staat voor volgende week de Montferland run op de planning. Voorgaande jaren liep hij voorafgaand aan die wedstrijd dezelfde afstand in Nijmegen met de Zevenheuvelenloop, maar dit jaar wilde hij het eens iets anders aanpakken. Hij reisde daarom af naar zijn geboortegrond voor de halve marathon van de Bommelasloop. Deze trimloop vind ieder jaar plaats op de Tukkerse heide. De concurrentie was redelijk mager dus voor Fabian werd het een lange solo race richting de winst. “Het was een vrij recreatief wedstrijdje. Ik liep 90% van de race alleen en zelfs bij de meeste splitsingen stond alleen een bordje om de richting aan te geven. Gegeven de omstandigheden, het parkoers, en gebrek aan concurrentie was dit een prima inspanning.” – zei Fabian achteraf over zijn 1.14.55 eindtijd.

Voor Jacelyn Gruppen was er meer concurrentie. Zij reisde wel af naar Nijmegen, om haar vorm van Amsterdam toch nog te kunnen laten zien. Dat de omstandigheden goed waren blijkt uit het nieuwe wereldrecord dat bij de mannen gelopen werd. Voor Jacelyn was het net niet zo rooskleurig. De eerste kilometers kwam ze niet helemaal in haar ritme, maar daarna voelde ze zich steeds sterker worden. Heuvel op lopen werd steeds makkelijker. Ze kon dan ook goed doorversnellen en finishte uiteindelijk op een vijfde plaats in een nieuw PR van 52.44. “Ik heb het gevoel dat na de lastige weken na de marathon het nu steeds een beetje beter gaat. Dus ik hoop nu iedere wedstrijd wat harder te gaan lopen.” vertelt een tevreden Jacelyn achteraf.