Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Kortrijk (BE)/Grootebroek – Zaterdag 14 juli reisde Suzanne Voorrips af naar het Belgische Kortrijk om daar de 1500 meter te beproeven. Diezelfde dag liepen Leonie van Vliet, Floortje van Kampen en Lea Jurdzinski een 400 meter in het Noord-Hollandse Grootebroek.

De Guldensporen Meeting in Kortrijk staat bekend als een internationaal sterk bezette wedstrijd in het zuiden van België. Suzanne stond hier voor de eerste keer dit seizoen aan de start van de 1500 meter. De eerste drie rondes liep ze erg sterk maar op het laatste stuk moest ze helaas inleveren. Met een tijd van 4:19.26 werd ze zevende in de B-serie. Suzanne vertelde: “Ik had deze tijd wel ongeveer verwacht. Het was echt een leuke wedstrijd, voor volgend jaar ben ik van plan om de 1500 ook naar een hoger niveau te trekken.” 

Bij het Westfries Atletiek Gala in Grootebroek bewees Leonie eens temeer dat ook de 400 meter haar goed ligt. Met een tijd van 56.14 werd ze tweede achter de Jamaicaanse Dawnalee Loney. Leonie ging hard van start maar ook hard kapot op het laatste stuk. Hierover vertelde ze: “Ik heb veel leerpunten uit deze race kunnen halen om te leren mijn race goed in te delen.” Floortje en Lea werden respectievelijk derde en zevende bij de vrouwen.