Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Waar vorige week in Schoorl de piek lag voor de langeafstandsatleten is het dit weekend vooral aan de specialisten op het kortere werk om hun vorm te laten zien. Voor Team 4 Mijl staan er 11 atleten aan de start op verschillende afstanden, ieder met zijn eigen doelen en ambities.

800 meter
Traditioneel gezien is de 800 meter de afstand met de meeste medaillekansen voor het team. Helaas kan regerend kampioen Thomas van Laar zijn titel dit jaar niet verdedigen. Thijmen Kupers is echter na een jaar blessureleed weer fit en gaat voor alweer zijn 7e Nationale indoortitel. Naast Thijmen zullen ook Bram Buigel en Wessel van Veenen een gooi doen naar een finaleplaats. Dit lukte beide atleten de afgelopen drie jaar achter elkaar, maar door de sterke concurrentie zullen ze in de series op zaterdag aardig aan de bak moeten om een ronde verder te komen.
Suzanne Voorrips kent tot dusver nog geen heel gelukkig indoorseizoen. Toch laat ze al jaren zien mee te kunnen strijden om de medailles en dat zal dit jaar niet anders zijn. Danique Gimbrere maakt zich op voor haar eerste NK bij de senioren, vooral om ervaring op te doen en voor zichzelf een goede race neer te zetten.

3000 meter
Veel atleten die uitkomen op de 3000 meter zagen we vorige week al in Schoorl. Bij de mannen liet Maarten Hindriks daar zien dat zijn duurwerk zeker in orde was. Nu is het kijken of dat ook leidt tot een goede 3000 meter tijd.
Bij de vrouwen is Elisa de Jong vanuit het team favoriet voor een medaille. Ze heeft een goede trainingsstage in Kenia achter de rug en de zilveren medaille van vorig jaar smaakt naar meer. Achter haar vullen Lianne van de Belt en Ellen Jansen het veld aan. Voor beide was er al een PR in Schoorl op de 10KM, een goede tijd of klassering zou een mooi toetje zijn van dit winterseizoen.

1500 meter
Tom de Leeuw draait een goede winter en hoopt dat deze arbeid zich uitbetaalt in een finaleplaats. In Apeldoorn drie weken geleden naderde Tom al zijn beste outdoortijd op de 800 meter, als hem dat ook lukt op de 1500 dan liggen er zeker kansen.

400 meter
Tot slot zal Floortje van Kampen proberen haar indoor seizoen vol PR’s goed af te sluiten op de 400 meter. Een finaleplaats lijkt echter nog wat te hoog gegrepen.

De atleten zijn te volgen via onze social media kanalen, of op TV bij omroep Gelderland.