Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Leiden: Zaterdag 19 september namen vier atleten van Team 4 Mijl deel aan de Gouden Spike in Leiden. Danique Gimbrere en Marit Dopheide liepen beide de 400m, Nick Marsman liep de 800m en Tom Hendrikse liep de 10 KM, die tevens het Nederlands Kampioenschap over deze afstand vormde.

De omstandigheden waren deze zaterdagavond ideaal voor een goede 10km. Het was relatief koel en er stond nauwelijks wind. Tom had samen met zijn coach Eddy een plan gesmeed om een zo hoog mogelijk klassering en een goede tijd te behalen. Hij besloot een geleidelijk tempo te lopen en het lukte hem goed om dit uit te voeren. Met nog 3km te gaan kreeg Tom het zwaar, maar door zich goed te blijven focussen lukte het hem om het tempo hoog te houden. Tom finishte in een heel dik nieuw persoonlijk record van 29.25, maar liefst 57 seconden sneller dan de tijd die hij vorig jaar bij dezelfde wedstrijd liep. Tom had niet veel woorden nodig om de redactie te vertellen hoe hij zich na deze prestatie voelde. “Hoppa!! Ik ben enorm blij, toch maar weer die 25 rondjes overleefd!” Tom werd met deze tijd 5e op het NK, een hele knappe prestatie!

Nick liep zijn eerste 800m en tevens zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Na een lange revalidatie traject is Nick nog opzoek naar zijn oude vorm. Deze 800m was dan ook een test om te kijken hoe hij er voor staat. “Het blijkt dat er nog veel werk aan de winkel is.. Dus met die gedachte ga ik richting het indoor seizoen.” deelde Nick de redactie mee over zijn wedstrijd.

Danique liep haar vijfde 400m en haar laatste wedstrijd van het seizoen. Dit seizoen wist zij al eerder haar PR ruim te verbeteren, maar dat weerhield haar niet om nogmaals een flink hap van haar record af te nemen. Zij verbeterde haar PR met een halve seconde naar 58.04. “Ik had van tevoren al het idee dat een pr erin zat en heel blij dat het ook gelukt is! Stiekem nog een klein beetje jammer dat het net geen 57 is, maar heel blij met dit pr!

Marit liep dit seizoen ook al meerdere keren een 400, maar deed dat afgelopen zaterdag in haar snelste tijd van het seizoen. Na 54.14 seconde kwam zij als derde over de finishlijn.

 

Omslagfoto: Ejam Maail