Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De 3e trackmeeting in Utrecht vond vrijdagavond voor de verandering plaats op de atletiekbaan in Overvecht vanwege het belijnen van de reguliere baan. De baan in Overvecht is niet zo goed beschut, en dat was helaas terug te zien in de prestaties van de meeste atleten. Ellen Jansen en Dominique Veninga waren de “stars of the meet” voor Team 4 Mijl. Terwijl Dominique haar 100m PR bijna evenaarde met 12.67 wist Ellen Jansen haar persoonlijk record op de 1500m naar 4.43.90 te verbeteren.

Bij de snelste serie van de 3000m had niemand de spirit om de kop te pakken of samen te werken voor een snelle tijd. Hierdoor lag het tempo voor Edwin Slijkhuis vanaf het begin al niet hoog genoeg. “Helaas voelde het niet goed aan, waardoor ik ook zelf het tempo niet goed hoog kon houden”. Met een goede laatste ronde wist Edwin nog wel naar een 2e plaats te lopen. “8.43.94 is echter geen juiste afspiegeling van mijn huidige vorm”. Ook Freek Lier kon zichzelf in Utrecht niet overtreffen en had 8.47.18 minuten nodig om de finish te halen.
Simon Vos, die ruim een jaar niet aan de start van een wedstrijd kon verschijnen vanwege vervelende blessures, mocht zich vrijdagavond eindelijk weer van zijn beste kant laten zien op de zeven en een halve ronde. Zijn eindtijd van 9.24.33 was tevens zijn 2e tijd ooit.

Ellen Jansen liep een PR van bijna een seconde op de 1500m. Desondanks was ze niet zo te spreken over de uitvoering van haar raceplan. “Ik liep niet geleidelijk en had veel te veel schommelingen in het tempo.” Door een sterke eindsprint wist ze toch onder de 4.44 te duiken. Bart Maas kwam helaas in een langzame race terecht op de 800m en liep solo uiteindelijk naar 2.03.42. Dominique Veninga wist haar goede vorm van de 100m helaas niet door te trekken op de 200m en liep 25.91.