Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Donderdagavond 21 september stond voor veel atleten van Team 4 Mijl in het teken van een lange wintertraining op de baan van Groningen Atletiek. Er waren echter twee waaghalzen die zich in dit na-seizoen nog aan een wedstrijd waagden. Eentje deed dat op zijn spikes, de ander gebruikte daar voor een fiets

Ten Kate naar de winst op de 10.000 meter in Hengelo
Hengelo – Voor het eerst in zijn carriere waagde Fabian ten Kate zich aan een 10.000 meter op de atletiekbaan; welgeteld 25 rondes over het kunststof. Het stuk tussen de 5000- en 8000-meter vielen Fabian zwaar maar desalniettemin wist hij in een tijd van 32:18 over de finish te komen. Fabian, die al vanaf het begin de kop pakte, vertelde de redactie: “25 rondjes alleen lopen is toch best lang. Met de winst ben ik blij maar met de tijd gematigd tevreden.”

Dropkoers Corpus den Hoorn op naam van Kramer
Vanwege een blessure probeerde Henk Kramer een half jaar geleden voor het eerst de racefiets uit. Hij fietste al snel al zijn teamgenoten zoek en waagde zich twee weken geleden aan zijn eerste wielerkoers, het Open Gronings Kampioenschap. Hier werd hij met enige tactische foutjes knap tiende. Vandaag nam hij deel aan een dropkoers op Corpus den Hoorn. In de laatste ronde demarreerde hij vroegtijdig uit het peloton en soleerde winnend naar de finish. “Volgende keer zal ik met een pruik op fietsen”, vertelde Henk die nu al bezig is met zijn volgende verrassingstactiek. Na afloop kwam hij naar zijn teamgenoten op de baan en deelde zijn prijs: Een grote zak met snoep.