Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Nick Marsman – 800 meter Pec Indoor 2019

Voor het meest memorabele moment uit de atletiekcarrière van Nick gaan we terug naar 26 januari 2019, de dag van Pec indoor: 

“Het was alweer een maand geleden toen ik bij de Try Out Games mijn indoor PR op de 800 meter liep. Mijn tijd was 1:52.71! De dag van Pec Indoor wilde ik een poging doen om mijn PR op de 800 meter nog meer aan te scherpen. Ik zat in de serie bij onder anderen Bram Buigel en Wessel van VeenenToen het startschot klonk vertrok Bram met een hoog tempo. Lars van Hoeven vulde het gat achter Bram op en ik ging achter Lars lopen. De posities bleven drie rondes lang hetzelfde. Bij het ingaan van de laatste ronde gaf ik nog even flink gas. Ik haalde Lars en Bram in en finishte als eerste met een tijd van 1:49.42…?

Foto: Bjorn Parée 

Bovenstaande foto zegt alles over mijn reactie op die tijd. Een PR van maar liefst 3,29 seconden! Daarmee was ik zelfs maar 0,42 seconden verwijderd van de EK Indoor limiet. Ik kon het na de wedstrijd nog niet geloven maar het was toch echt zo: in één keer en geheel onverwachts hoorde ik bij de Nederlandse top.”

Nick traint sinds september 2019 bij Team 4 Mijl en Bram en Wessel zijn dus tegenwoordig zijn teamgenoten. 

Omslagfoto: Odile Verzantvoort