Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Atlete Anduella Kwasiba is sinds oktober 2019 lid van Team 4 Mijl en heeft sindsdien mooie prestaties behaald op meerdere Nederlands kampioenschappen voor junioren. In haar Trip Down Memory Lane vertelt ze over de overstap naar Team 4 Mijl en haar successen sindsdien.

Ik ben in 2016 begonnen met atletiek, toen had ik nog geen flauw idee wat het allemaal in hield. De eerste twee jaar trainde ik in Stadskanaal, hier had ik een coach die mij niet echt verder kon helpen. Via kennissen heb ik toen Gerard Lenting leren kennen. Gerard zag heel veel talent in mij en wilde mij graag trainen omdat hij iets in mij zag. In de afgelopen vier jaar ging het mentaal en qua gezondheid niet altijd heel goed. Mijn lichaam liet mij vaak in de steek, waardoor ik vaak in het ziekenhuis heb gelegen met inwendige, onverklaarbare bloedingen. Maar ook dat stopte mij niet om verder te trainen en het beste uit mijzelf naar boven te halen.

Na een jaar kreeg Gerard een baan aangeboden bij de Olympische Winterspelen waar hij atleten moest begeleiden. Gerard heeft mij toen aan Eddy Kiemel voorgesteld, waarop Eddy mij in zijn team heeft verwelkomt. Sindsdien train ik bij Team 4 Mijl.
Mijn meest memorabele moment uit mijn atletiekleven is dat ik tweede ben geworden op de 60m op het Nederlands indoor kampioenschap voor junioren in 2020. Ik had daar last van een hamstringblessure, dus ik verwachtte niet veel van die dag. Toch kon ik het mentaal en fysiek op orde krijgen en toch alles van mijzelf geven. Op dat moment kreeg ik ook meer motivatie om te trainen en om in mijzelf te gaan geloven.

Een ander memorabele moment uit mijn leven is het Nederlands outdoor kampioenschap voor junioren 2020, daar werd ik 3e van Nederland en liep ik ook een pr van 12.23! Ik was heel zenuwachtig en had zelfs het gevoel dat beter kon gaan stoppen met atletiek, maar toch in de finale kon ik weer aan mezelf en anderen laten zien dat ik het echt in mij heb, en dat ik er heel graag voor wil gaan!

Anduella na haar 3e plek op het NKJ outdoor 2020