Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Wageningen – Vrijdagavond 6 juli vond de tweede trackmeeting in Wageningen plaats. Namens Team 4 Mijl stonden Arjan Roona, Danique Gimbrere, Jolien de Waard, Sofie Lovdal, Jordy Dikkers, Leonie van Vliet en Lynn van der Schaaf aan de start. De resultaten van vandaag bieden perspectief voor nog betere prestaties dit seizoen.

400 meter: Van Vliet maakt indruk

Arjan Roona en Leonie van Vliet voltooiden vandaag hun eerste 400 meter van het wedstrijdseizoen; Danique Gimbrere liep voor de tweede keer deze afstand. Leonie wist dit seizoen al indruk te maken op de 200 meter waarop ze naar een vierde plek snelde bij het Nederlands Kampioenschap. Ook vandaag ging het hard en was ze de snelste vrouw in een fantastische tijd van 55.18. Leonie: ‘Ik merk dat ik echt nog wel moet leren om een goede 400 te lopen, maar dit is zeker een goed begin!’ Danique greep naar de winst bij de junioren in een tijd van 60.54. ‘Volgende keer wil ik echt onder de 60 seconden lopen’, vertelde Danique die toch een beetje baalde. Arjan stond na veel blessureleed voor het eerst weer aan de start van een wedstrijd. Dit ging nog niet zoals gewenst en hij finishte als derde in 53.52. Arjan: ‘Volgende week gaan we het weer opnieuw proberen en hopelijk gaat het dan iets beter.’ 

800 en 1500 meter: Dikkers terug van weggeweest

Op de 1500 meter stonden Jordy Dikkers, Jolien de Waard en Sofie Lovdal klaar om de tegenstanders een poepje te laten ruiken. Jordy liep voor het eerst in lange tijd weer zijn favoriete afstand en liep verdienstelijk naar een tweede plek in 4:04.62. Jordy vertelde over zijn race: ‘Dit was de eerste 1500 meter weer sinds meer dan 4 jaar maar ik had verwachtingen dat er een PR in kon zitten (sub 4:00). Het werd 4:04, maar dat is prima voor nu!’ Jolien de Waard maakte ook indruk en werd derde bij de vrouwen en was blij dat er progressie in haar seizoen zit. Sofie Lovdal volgde kort daarachter en greep net naast het podium.

Op de 800 meter werd Lynn van der Schaaf zesde bij de vrouwen. ‘Het laatste stuk blijft lastig maar ik ga mijn best doen om dit nog te verbeteren’,  vertelde Lynn aan de redactie.