Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Utrecht – Vrijdagavond 11 mei vond de eerste trackmeeting van dit baanseizoen in Utrecht plaats. Op de atletiekbaan in de Utrechtse wijk Maarschalkerweerd worden dit jaar vijf trackmeetings georganiseerd. Vanavond namen Suzanne Voorrips en Ellen Jansen namens Team 4 Mijl deel aan de eerste trackmeeting. Suzanne – die net terug is van een lange trainingsstage in Flagstaff, Arizona (Verenigde Staten) – liep de snelste tijd bij de vrouwen op de 800 meter. Ellen stond aan de start van de 3000 meter en eindigde in het top van het veld in een nieuw persoonlijk record.

Na vijf weken hard te hebben getraind in de Verenigde Staten, kwam Suzanne woensdagochtend terug in Nederland. In de wedstrijdagenda stond de trackmeeting al een tijdje op het programma omdat ze hier voordeel van de hoogte zou kunnen hebben. Met coach Sybren Mulder – die als haas fungeerde – stond de Groningse atlete al vroeg op de avond aan de start van de 800 meter. Na een goede start had de atlete moeite om hard door te lopen. Ze eindigde in het klassement wel als snelste vrouw in 2:08.38. ‘Het ging makkelijk maar ik kon nog niet hard verzuren. De komende weken ga ik hier hard aan werken bij de trainingen. Daarnaast moeten meer rust en minder jetlag ook gaan helpen de komende weken,’ vertelde Suzanne na afloop.

Indrukwekkend was de prestatie van Ellen die avond. In tegenstelling tot veel andere atleten van Team 4 Mijl besloot Ellen niet met het team op trainingsstage te gaan. Na een goede trainingsperiode stond ze vandaag met vertrouwen aan de start. ‘Ik weet dat ik voor een PR-race opbouwend moet lopen en dus niet te hard moet starten,’ vertelde Ellen vooraf. Ze begon dan ook langzaam aan de race maar kon daarna sterk door versnellen. In het laatste gedeelte van de wedstrijd haalde ze alleen maar mensen in en werd ze derde in het klassement bij de vrouwen. Met een nieuw persoonlijk record van 9:58.00 vertelde ze trots: ‘Ik ben heel blij dat ik aan het begin van het seizoen al een pr heb kunnen lopen. Nu op naar de rest van het seizoen!’ 

 

Heerenveen – Zaterdagmiddag stond Lea Jurdzinski in de startblokken bij de Heerenveen Classic. Hier nam ze deel aan de 100 meter en de 200 meter. Onder heerlijke weersomstandigheden wist ze beide afstanden op haar naam te schrijven.

Ook Lea kende een goede trainingsstage in Portugal en maakte een goede indruk tijdens de trainingen. Met een trage start in Heerenveen wist ze alsnog te winnen op de 100 meter in een tijd van 12.42. Op de langere afstand werd ze ook eerste en liep ze 25.99. Nog geen persoonlijke records maar de Groningse atlete was positief na afloop: ‘Ik mag zeker niet ontevreden zijn. Zelf had ik nog niet heel veel verwachtingen en ik wilde gewoon een goede eerste wedstrijd lopen’. Dat deed ze zeker door twee gouden plakken mee te nemen naar Groningen.