Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Leiden – Tijdens de vijftigste editie van de Gouden Spike stonden er zeven atleten van Team 4 Mijl aan de start. Voor de meeste atleten was dit ter voorbereiding op het NK outdoor dat voor de deur staat, maar Tom Hendrikse liep dit weekend het NK 10.000 meter.

Het eerste onderdeel van de middag waar een van onze atleten aan de start stond was de B-serie van de 200 meter. Eva Mollema won deze serie met een tijd van 25.56. “Ik was voor mijn doen redelijk weg dus dat was fijn. Mijn eerste PR bij het team is een feit en ik wil nu doorbouwen naar een lage 25-er op de 200 meter. Maar eerst weer terug naar de 400 meter volgende week!”

Wessel van Veenen, Jelmer Lenstra en Nick Marsman liepen in de B-serie van de 800 meter. Wessel en Jelmer kwamen als eerste en tweede over de streep. Wessel liet dit seizoen op de 1500 een erg goede vorm zien en liep dit weekend een tijd van 1:51.91. “De hele race liep ik eigenlijk net te ontspannen, ook omdat het net niet hard genoeg ging aan de voorkant. Wel lekker om een wedstrijd te winnen, maar ik had op een snellere tijd gehoopt vandaag” . Jelmer kon na lang blessureleed weer laten zien wat hij in zijn mars heeft. “Ik ben tevreden met mijn eerste 800 meter na 2 jaar afwezigheid. De jacht naar 1:49 is geopend!” . Hij liep 1:52,00 waarmee hij de concurrentie laat zien weer terug te zijn. Nick liep de eerste 800 meter van zijn seizoen. “Ik had geen idee wat ik kon, maar het ging best goed! Ik had er voor mijn gevoel nog veel meer uit kunnen halen, maar dat komt dan nog wel.” Hij liep 1:52,67.

Bij de A-serie van de 800 meter ging Suzanne Voorrips van start. Na vorige week haar seizoensopener te hebben gelopen liep ze deze week iets harder met een tijd van 2:05,05.  “Het doel was om hard te starten, dat lukte aardig. Ik kwam vlak achter de haas door op de bel en kon daarna goed doorversnellen richting 600 meter. Daarna ging het kaarsje wel een beetje uit en verzuurde ik hard. Al met al een mooie wedstrijd waarmee ik hopelijk een stukje vorm oppak richting het NK.”

Na vorige week een sterke wedstrijd tijdens de FBK games te lopen, liep Dominique dit weekend nog harder. “Ik had weer dezelfde opdracht als de vorige wedstrijden, alleen moest ik nu iets eerder ‘versnellen’. Met nog 100 meter te gaan liep ik nog op een aantal meiden in, maar in de laatste 50 meter viel ik toch wat stil. Toch ben ik tevreden met 55.18, mijn tweede tijd van dit seizoen (en ooit)! Nog even 2 weken trainen en dan ben ik wel klaar voor het NK.”

De dag eindigde met het belangrijkste onderdeel, het NK 10.000 meter. Er stond een sterk internationaal veld aan de start, waarin de Nederlanders de NK medailles gingen verdelen. Tom wilde dit weekend een poging doen een medaille te veroveren. “Ik had onwijs veel zin in mijn 10.000 meter en na de goede 5000 tijdens het NGA was ik erg benieuwd wat ik vandaag kon. Ik merkte al vrij vroeg in de race dat ik niet echt een top dag had en het was een lange lijdensweg. Ik liep lang op plek 3, maar uiteindelijk lag het tempo te hoog voor vandaag. Met een sterke laatste slot ronde kon ik een vierde plek bemachtigen, maar helaas niet de gewenste medaille.” Tom liep met 29:00,43 een mooi PR van 25 seconden.