Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Thijmen Kupers zal dit weekend niet zijn titel kunnen verdedigen bij de Nederlandse indoor Kampioenschappen atletiek in Apeldoorn. Hiermee kan hij ook geen limietpoging meer doen voor de Wereld indoor Kampioenschappen in Birmingham en is zijn indoorseizoen tot een einde gekomen. 

De reden voor zijn afmelding zijn achillespeesklachten die vorige week bij een wedstrijd in Dusseldorf ontstonden. ‘Het is een blessure die in principe in drie weken zou kunnen herstellen, maar in zo’n kort indoorseizoen is dat toch funest,‘ aldus een teleurgestelde Thijmen. Hij had graag meegedaan aan de NK om zijn reeks van zes opeenvolgende overwinningen van de indoortitel sinds 2012 uit te breiden. Kupers won zijn 1e titel in 2012 in een persoonlijk record van 1.48.71. In de jaren erna liet hij het vrijwel nooit tot een boemelrace aankomen. Hij vestigde in 2016 in een solo race met 1.46.21 een nieuw kampioenschapsrecord. Dit was de 6e tijd van de wereld dat jaar. 

Ondanks dat Kupers niet meedoet met het NK is het mogelijk dat de gouden medaille alsnog naar Groningen meegenomen wordt. Met Jaap Gerben Vellinga, Thomas van Laar en outsider Bram Buigel zijn er zeker nog kansen voor Gronings goud.

 

Foto: Atletiekunie Live