Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Tilburg – Maandag 21 mei stond de T-Meeting op het programma. Op Tweede Pinksterdag standaard het domein van de snelle dames en heren. Vijf dames van Team 4 Mijl waagden zich aan de korte loopnummers onder zomerse omstandigheden, maar met veel wind. Leonie van Vliet liep op de 100 meter tweemaal onder haar persoonlijk record en Suzanne Voorrips en Dominique Veninga namen op de hoogste twee treden van het 400 meter podium plaats.

De vrouwen startten met de 200 meter. Lea Jurdzinski  noteerde een tijd van 25.32. Zij vertelde na haar race: ‘Er stond erg veel wind waardoor de 200 best zwaar was omdat je eerst wind tegen had en uit de bocht veel wind mee, waardoor het niet echt lekker liep.’ Ook Leonie had veel wind mee en noteerde 24.01, ruim onder haar persoonlijk record. De windmeting wees op +4.7 m/s en dat betekende helaas voor Leonie meer dan de officieel geldige +2.0 m/s.  Beide dames liepen later de 100 meter. Lea snelde naar 12.36, terwijl ze best moe was na haar 200 meter. Leonie liep nu met een geldige wind opnieuw naar een persoonlijk record. In de serie noteerde ze 11.80, en later in de finale 11.81.

Foto: Evert Woutersen

Op de 400 meter bij de vrouwen gingen drie vrouwen van Team 4 Mijl van start in de snelste serie. Ook deze afstand ging gepaard met veel wind, de eerste 200 meter wind tegen, daarna wind mee. Suzanne had veel zin in deze wedstrijd en ging vol goede moed van start en liet haar tegenstanders haar hielen zien. ‘Ik heb gewonnen van alle tegenstanders, maar verloren van de wind’. Wel blij met de winst, en het goede gevoel neem ik mee naar de eerste echte 800 meter in Oordegem volgende week!’, aldus een opgetogen Suzanne. Vlak achter Suzanne, die finishte in 57.43, liep Dominique naar de tweede plaats in 57.57. Bernice Meijer noteerde in deze serie 61.42.

Foto: Evert Woutersen