Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Utrecht – Gisteravond stond alweer de derde Trackmeeting in Utrecht op het programma. Namens Team 4 Mijl stonden er vier atleten aan de start van de 400 meter, en vijf bij de 5000 meter. Met het kwik net onder de 30 graden waren het uitdagende omstandigheden, met name voor de lange afstand.

Marit Dopheide was met een tijd van 54.59 de snelste vrouw op de 400 meter. “Mijn start was goed. Van 100 naar 200 meter was ik misschien iets te veel aan het chillen, daarna pakte ik hem wel weer goed op. Ik heb het gevoel dat er nog ruimte voor verbetering is!“. Met een tijd van 56.17 kwam Dominique Veninga heel dicht bij haar PR uit 2018 (56.04). “Ik had vandaag vertrouwen dat ik een PR kon lopen. Ik opende helaas iets te langzaam, wat ik niet door had. Met nog iets meer snelheidstraining komt die 55’er wel!” Met een tijd van 61.61 stemde Carlijn Wagenaar zich niet tevreden. “Ik kwam niet goed in de wedstrijd. De trainingen gingen ook nog niet super, dus dit resultaat verbaast me niet.” Danique Gimbrère deed 58.86 seconden over de 400m. “Waar ik vorige week heel blij was met mijn tijd van 58.77 had ik deze week gehoopt op een snellere tijd. Ik liep in baan 6, waardoor ik het grootste deel van mijn race niemand kon zien. Op het eind kon ik gelukkig nog naar iemand toe lopen.

Onze vrouwelijke delegatie op de 5000 meter bestond uit Jolien de Waard en Lianne van de Belt. Lianne kon tijdens haar race mooi met de kopgroep mee, en liep zo met 12.5 seconden een PR van 16.29. “Het tempo voelde al snel best hard aan, maar gelukkig heb ik het redelijk constant kunnen houden. Ik had stiekem op een iets snellere tijd gehoopt, maar moet eigenlijk gewoon tevreden zijn met een dik PR!“. Ook Jolien liep een PR. “Ik zat ineens in een snellere serie, waardoor ik best snel opende. Na drie ronden kwam ik helaas alleen te lopen, waardoor ik wel wat verval had. Op een of andere manier kon ik de laatste kilometer toch nog versnellen waardoor ik toch nog 17.30 liep!” De snelste man van Team 4 Mijl was Tom Hendrikse, met een tijd van 14.20. “Het was erg warm om te lopen, en na 3 kilometer vloog er ook nog een vliegje in mijn keel, wat mijn ademhaling verstoorde. Ik ben niet geheel tevreden met de tijd, maar gezien de omstandigheden is dat niet gek.” Job IJtsma liep ondanks de warmte toch een PR van 14.30. Zijn vorige besttijd (14.47) liep hij jaar geleden ook in Utrecht bij een Trackmeeting. “Tot 3 kilometer liep ik nog op schema (8.30), maar ik voelde al wel dat het iets te hard ging. De laatste 2 kilometer was het enorm afzien. Uiteindelijk ben ik niet helemaal tevreden met mijn tijd, ondanks dat het een PR is.” Maarten Hindriks ging ook van start op de 5000 meter. Door een gevoelige achillespees besloot hij echter na 2 kilometer uit te stappen. “Vooraf had ik nog geen last, maar tijdens het lopen voelde het niet goed. Ik heb besloten uit te stappen, zodat ik volgende week hopelijk wel kan lopen.”

Foto’s: Bjorn Parée