Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Omslagfoto door Ejam Maail

Lisse – Traditie getrouw stond vandaag de Ter Specke Bokaal in Lisse op het programma als seizoensopener voor een achttal Team4mijl atleten. Snelle tijden zaten er dit jaar niet in door slechte weersomstandigheden: windkracht 4 en veel regen. Veel atleten zagen deze wedstrijd dan ook als een inkomer voor dit baanseizoen.

Leonie van Vliet stond aan de start bij de 100 en 200 meter. Met coach Eddy Kiemel had ze besloten om deze week nog geen gas terug te nemen door de slechte weersvoorspellingen. De focus lag vandaag daardoor meer op een technisch goede race lopen en dit pakte goed uit. De 100 meter wist ze te winnen in een tijd van 11,80 seconden. Op de 200 meter pakte ze de tweede plek in 24,41 seconden. Ze kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd. “Nu hopen op wat mooier weer en snellere tijden! “

Daarna was het de beurt aan Maarten Hindriks op de 5000 meter. Maarten zat tot een kilometer goed in het ritme maar na een lichte versnelling van de tempomaker kon hij niet meer mee. “Ik kon eigenlijk direct niet mee. Op één of andere manier blokkeerde ik.” Doordat hij de aansluiting mistte met de kopgroep kwam hij op kop te lopen van het tweede groepje en mede dankzij het weer kon hij geen strak tempo meer lopen. Hij finishte als dertiende in 14.56,72.

Nick Marsman opende zijn seizoen met de 1500 meter. Tony van Diepen gaf in deze race het tempo aan, en dit tempo lag voor Nick op dit moment wat te hoog. “Het weer zat al tegen maar de vorm helaas ook. Het niveau is nog niet wat het hoort te zijn dus dat wordt hard werken de komende weken!”. Hij eindigde als tiende in 4.01,80.

Danique Gimbrère en Dominique Veninga liepen de 400 meter. Danique startte in serie 1 en was niet helemaal tevreden over haar eerste race van het seizoen. Ze heeft de laatste weken gehamerd op hard starten, maar dat lukte vandaag nog niet helemaal. Door een te langzame eerste 200 meter zat een scherpe tijd er niet in. Ze finishte als derde in haar serie in 58,85. “Mooi dat de eerste wedstrijd weer geweest is en hopelijk gaat het de komende wedstrijden sneller als het warmer is.”
Dominique mocht van start in de tweede serie en ze had er weinig verwachtingen van door het weer. Ze startte hard en had mede dankzij de rugwind een erg snelle eerste 200 meter. Na 300 meter voelde ze dat het moeizaam ging en hier heeft ze de wedstrijd verloren. Ze finishte als vierde in haar serie in 56,81. “Aanstaande donderdag ga ik voor een snellere tijd in Vught!”.

De 800 meter was de slotafstand van de dag. Hier werd Team4mijl door drie atleten vertegenwoordigd.
Jetske van Kampen liep bij de vrouwen naar een derde plek in 2.09,04. Tot 700 meter dacht ze de wedstrijd te kunnen winnen maar ze verzuurde het laatste stuk erg, wat Jetske als een goede trainingsprikkel beschouwt. “Ik ben tevreden met de tijd en ik zie dit als een goede training!”
Bij de mannen liepen Wessel van Veenen en Job IJtsma. Wessel was tevreden met zijn race op wat foutjes na. “Na 450 meter zat ik wat te ver van achteren dus besloot ik om vroeger dan gepland door te schuiven naar voren. Helaas viel ik de laatste 50 meter wat stil.” Hij werd vijfde in 1.51,91. Job kwam een ruime halve seconde later binnen als zesde in 1.52,60. “Een klein persoonlijk record maar er had wel wat meer in gezeten. Ik heb nog veel te leren op een 800 meter.”