Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Voor de derde competitewedstrijd van het seizoen vertrok een vijftal dames van Team 4 Mijl naar Breda om hun steentje bij te dragen aan het team van Groningen Atletiek. Verder kwam Lianne van de Belt uit voor Vitalis in Zwolle.

Breda

De dag begon slecht voor Leonie van Vliet omdat zij door een valse start gediskwalificeerd werd op de 100 meter. Later op de dag herstelde ze zich goed op de 200 meter met een snelle tijd van 23.81 tegen een forse tegenwind in. ‘Afgelopen week heb ik vooral getraind op het laatste stuk omdat dat maandag wat minder ging en nu ging dat heel goed!

Daarna was het de beurt aan Floortje van Kampen op de 400 meter. Over haar race kunnen we kort zijn: ‘Het was gewoon niet goed. Ik kwam te langzaam door de eerste 200 waardoor ik op het laatste stuk tekort kwam.‘ Toch sleepte ze met een tweede plaats de nodige punten binnen.

Carlijn Wagenaar was wel tevreden met zowel haar race als haar tijd. Na een moeizame winter lijkt ze elke week weer wat beter te worden. ‘Het was een boemelrace vandaag met een snelle laatste 200 meter. Met een goede eindsprint lukte het me om derde te finishen in de serie in 2.16.60. Gezien de niet optimale voorbereiding geeft dit hoop voor de rest van het seizoen.’

Jolien de Waard en Sofie Lovdal kwamen uit op de 3000 meter. Het plan was om samen kop over kop te lopen en zo elkaar naar een mooie tijd te helpen. Het plan begon goed, tot er de tweede kilometer iemand anders op kop kwam en probeerde het tempo in de groep te drukken. Hierdoor vielen de eindtijden voor beide dames enigszins tegen. Voor Jolien was het weer de eerste baanwedstrijd sinds een jaar, dus gezien het raceverloop was ze voor nu tevreden.

De dames van Groningen Atletiek zijn landelijk op een tweede plaats geëindigd, wat betekent dat ze begin september mogen gaan strijden om promotie naar de hoogste divisie.

Zwolle

Tot slot mocht Lianne na haar race in Nijmegen afgelopen zaterdag een dag later in Zwolle aan de bak voor Vitalis. In een solo race waarin ze een ploeggenoot probeerde mee te slepen naar een tijd onder de 4.40 kwam ze als eerste over de finish in 4.39.92. ‘Het doel was om 2 ronden op 4.40 tempo te lopen en daarna zelf door te versnellen. De versnelling viel een beetje tegen, blijkbaar was ik toch nog moe van de inspanning van zaterdag.’