Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Op zaterdag 11 november reisde Edwin Slijkhuis af naar Nunspeet om deel te nemen aan de 10 kilometer bij de Zandenplasloop. Een dag later stond Tom de Leeuw aan de start bij de Kromslootparkcross in Almere.

Nunspeet – In het mooie natuurgebied van de Zandenplasloop ging Edwin Slijkhuis van start. Na de eerste mijl vond de premiesprint plaats, maar deze liet Edwin aan zich voorbijgaan. Kort daarna vond hij aansluiting bij de eerste twee koplopers. “Rond het 3 kilometer punt ging ik versnellen, maar niemand reageerde”, vertelt Edwin, “tot aan 7 kilometer bleef mijn voorsprong klein, daarna werd het gat groter.” In een vlakke race liep Edwin solo naar de overwinning in 32:26. “Dit was een goede generale repetitie voor de Zevenheuvelenloop volgende week en bovendien een revanche na mijn val bij de Plantsoenloop vorig weekend.”

Almere – Daar waar Edwin eerder dit weekend over de verharde fietspaden kon hardlopen, begon Tom de Leeuw zondag aan een zware en modderige cross van 9.2 kilometer. “Ik startte niet te hard en probeerde mijn eigen tempo te lopen” vertelt Tom. “Na de eerste ronde zat ik dicht achter de koplopers, maar toen viel ik en werd de achterstand groter”. Dat het parcours erg modderig en glad was blijkt wel uit het feit dat Tom in totaal vier keer is gevallen: “Na drie rondjes kwam in niet meer vooruit in de modder, maar uiteindelijk ben ik wel derde geworden in 37.38” besluit Tom tevreden.