Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Gent – Zaterdag 12 januari kwamen vier Team 4 Mijl atleten in actie bij de VS indoor wedstrijd in Gent. Naast het Omnisport Apeldoorn is de Topsporthal in Gent een belangrijke indoorlocatie voor de nodige wedstrijden deze maanden. Floortje van Kampen had een succesvolle avond en kon een tweetal persoonlijk records bijschrijven. Ook Tom de Leeuw was eerder nog niet zo snel op een indoorbaan.

Floortje kwam uit op twee afstanden, de 60 meter sprint en de 200 meter. ‘’Vorige week heb ik niet het seizoen geopend zoals ik had gehoopt, dus wilde ik vandaag even laten zien wat ik kan.’’ Dat resulteerde in twee persoonlijk records, 8.11 op de 60 meter, en 25.72 op de 200 meter. ‘’Met beide tijden ben ik heel tevreden, hopelijk kan ik snel mijn vorm op de 400 ook laten zien’’, aldus een blije Floortje.

Suzanne Voorrips kwam voor een heuse kamikaze-training naar Gent. ‘’Mijn opdracht was simpel: Maximaal hard starten en dan blijven gaan, gaan, gaan. Dit deed ik dan ook, all-in en alles gegeven, ik verzuurde vrij vroeg in de 3e ronde en toen was de weg naar de finish nog lang.’’  Suzanne was blij met de manier waarop ze deze klus klaarde, al kwam de verzuring voor haar iets te vroeg. De tijd van 2.15.43 is dan ook puur voor de statistieken.

Wessel van Veenen en Tom liepen in de snelste serie bij de mannen. De mannen begonnen vrij kalm aan de wedstrijd. Wessel vertelt: ‘’Het doel was vandaag om vlakker te lopen dan vorige week, omdat ik er toen enorm doorheen zakte de laatste 200. Nu ging echter de eerste 200 veel te langzaam, daarna heb ik de kop overgenomen en solo doorgelopen naar de winst in 1.54.16’. Tom  wist vooraf niet precies wat hij zou kunnen, aangezien hij heel weinig specifieke trainingen had gedaan. ‘’Na de hele langzame opening kon ik wel heel constant doorlopen naar een indoor pr van 1.56.48. Volgens mij heb ik nog nooit zo constant gelopen. Ik ben zeker tevreden hoe ik heb gelopen, maar ik denk dat er nog wel veel meer in zit’’, aldus de gemotiveerde Tom.

Vroomshoop – Zaterdagmiddag vond ook de Zandstuve Bosloop plaats. Deze bosloop is onderdeel van de Overijsselse Vechtdal competitie. Stefanie Bouma liep hier een degelijke 10 kilometer in 43.22. Stefanie startte enigszins behouden en kon hierdoor het tweede gedeelte iets sneller lopen. Met de winst in deze bosloop op zak kon zij tevreden huiswaarts keren.