Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Apeldoorn: Op de tweede dag van het NK indoor sleepte Leonie van Vliet de eerste gouden medaille binnen voor Team 4 Mijl. In een nek aan nek race met de uiteindelijke nummer twee was Leonie op de finishlijn nipte de snelste. In een onwaarschijnlijk snelle tijd van 23.53 seconden wist zij zich tevens op een achtste plek op de allertijden ranglijst van Nederland te plaatsen.

Jetske van Kampen kwam ook op de tweede dag van het NK in actie. Na haar zilveren medaille op de 1500m mocht zij nu op de 3000m haar krachten laten zien. De eerste kilometer verliep gestaag, waarbij het duidelijk was dat niemand aanstalten maakte om de kop te nemen. Na een kilometer werd het tempo flink opgevoerd en werd het nog twee kilometer lang een grote versnelling. Jetske hield keurig stand en tot 400m te gaan vocht zij nog mee om de eerste plekken. Daarna moest ze een gaatje laten vallen en vocht voor wat ze waard was. Dat resulteerde uiteindelijk in een tijd van 9.25.55 en een prachtige bronzen medaille.

Op de 800m kwam Suzanne Voorrips in actie. Suzanne leek voorafgaand goede kaarten in handen te hebben op basis van haar tijd en ervaring. Vanaf de start lag het tempo zeer hoog en Suzanne liep vervolgens een tactisch goede race. Ze kon de gehele wedstrijd volgen vanuit een tweede positie en besloot op 600m een inhaalpoging in te zetten. Deze werd echter gepareerd door de koploper en Suzanne kwam er zodoende meters lang niet omheen. Op het laatste rechte stuk naar de finish lukte het haar niet om nog een extra versnelling in te zetten. In de laatste paar meters voor de eindstreep werd zij nog gepasseerd en moest genoegen nemen met het brons. “Ik heb alles gegeven wat ik had, maar helaas was het niet genoeg om het goud mee naar huis te kunnen nemen.” Concludeerde Suzanne over haar wedstrijd.

Bram Buigel had zich als tijdsnelste tevens weten te plaatsen voor de finale op de 800m. Bram besloot dat zijn beste kans op een medaille zou zijn als hij de race hard zou maken. Vanaf het begin nam hij de kop en probeerde hij het de anderen zo moeilijk mogelijk te maken. Bram hield uitstekend stand, tot de laatste tientallen meters voor de finish. In het laatste stuk kwamen nog vier atleten over hem heen, waardoor Bram als vijfde finishte. Uiteindelijk bleek nog één van deze atleten gediskwalificeerd te worden, waardoor Bram, net als vele voorgaande jaren, met een vierde plek huiswaarts keerde.

Job IJtsma verscheen vandaag, na zijn zilveren medaille op de 1500m, aan de startlijn van de 3000m. In een wedstrijd waarin het tempo lang gedrukt werd, bleef Job tactisch sterk lopen. Hij hield de koplopers nauw in de gaten en zorgde steeds dat hij voorin het veld te vinden was. Nadat het tempo werd opgevoerd kon Job lang mee, maar moest hij in de laatste rondes toch zijn meerdere erkennen in de andere atleten. Hij finishte uiteindelijk op een vijfde plek, op slechts een kleine 2,5 seconde achter de nummer één.

Job IJtsma in een vierde positie tijdens de 3000m

Ook Eva Mollema kwam twee dagen in actie op het NK. Na de 60m op zaterdag, startte zij zondag op de 200m. In de vierde serie wist zij als tweede te finishen, in een tijd van 25.80. Dit betekende een nieuw PR en een 7e plek. “De race ging goed! Ik liep een PR en technisch vond Eddy het ook erg goed. Als kers op de taart had een andere dame een DQ waardoor ik de finale zou mogen lopen. Maar dit werd later terug gedraaid dus strandde ik als nog op de 7e plek. Als nog blij met een PR na een periode ziek te zijn geweest.” Vertelde Eva over haar race.