Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Op zaterdag hebben atleten uit het hele land weer gestreden om de medailles op het NK atletiek indoor. Het was na deze zomer de tweede editie van het NK waarbij alle toeschouwers vanaf de bank naar de livestream moesten kijken. Ondanks dat we onze atleten van Team 4 Mijl niet konden steunen op de tribunes zijn er mooie prestaties neergezet. Er zijn 4 finale plaatsen behaald en de eerste medaille is een feit.

De dag begon met de 800 meter series voor de vrouwen. Suzanne Voorrips wist de eerste serie overtuigend te winnen. Helaas moest ze zich afmelden voor de finale in verband met kramp in haar kuit. In de tweede serie startte Annet Fledderus, met 2.15.57 liep ze in de enige wedstrijd van haar seizoen een indoor pr.

Vervolgens waren de mannen aan de beurt op deze afstand. In een spannende eerste serie werd er erg hard gelopen. Bram Buigel trok de serie een lange tijd aan en werd er op het eind afgesprint door Kevin Viezee en Maarten Plaum. Desondanks liep Bram in deze snelle serie een tijd van 1.48.71, wat genoeg was voor een plek in de finale als tijdsnelste. In de derde serie stonden Thijmen Kupers en Tom de Leeuw aan de start. Thijmen liep in de eerste twee rondes achter Samuel Chapple aan die snel van start ging. Halverwege de wedstrijd kwam Thijmen er overheen en won hij de serie overtuigend, waarmee ook hij een finaleplaats verzekerde. Tom de Leeuw wist in zijn seizoensopener een tijd van 1.54.53 neer te zetten.

Marit Dopheide veroverde een finaleplaats op de 400 meter. In haar serie wist ze met een snelle wedstrijd niet alleen tijdsnelste te worden maar liep ze ook een mooi indoor pr met een tijd van 53.27.

Leonie van Vliet heeft op de 60 meter een vijfde plaats behaald. Nadat Leonie zich als tweede in haar serie direct geplaatst had voor de finale, liep ze daar een aantal uur later een tijd van 7.58.

Ook bij de 1500 meter werd er vandaag al de finale gelopen. Bij de vrouwen wist Jetske van Kampen zilver te winnen. Nadat de wedstrijd oorspronkelijk als boemelrace van start ging nam Jetske de leiding over die ze pas in de laatste meters weg moest geven.

Afsluitend haalde Job IJtsma op dezelfde afstand een knappe vierde plek. Hij wist als enige de drie sterkste mannen bij te houden en maakte het Valentijn Weinans op het eind nog moeilijk. Hij wist het podium net niet te behalen maar liep wel een pr met 3.43.16.

Omslagfoto: AtletiekUnie