Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Januari en dat betekent dat het indoorseizoen afgelopen maand van start is gegaan. De atleten van Team 4 mijl hebben al mooie pr’s neergezet en in deze nieuwsbrief zullen we de hoogtepunten van het indoorseizoen belichten. Ook was januari de maand waarin tijdens de Egmond halve marathon mooie klasseringen werden behaald en liep Nik Lemmink een snelle 10 kilometer in Valencia.

Indoor
De sprintsters van Team 4 Mijl hebben laten zien dat het met de snelheid wel goed zit. Leonie van Vliet startte haar seizoen sterk in Dortmund en wist een week later in Apeldoorn haar 60 meter pr aan te scherpen naar 7.40. 400 meter loopster Dominique Veninga stond in Apeldoorn aan de start van haar enige 60 en 200 meter van dit indoor seizoen en wist op beide afstanden een dik pr te lopen. Op de 60 meter snelde ze naar 7.79 en op de 200 meter kwam ze naar 24.95 seconden over de finish. “Ik ben echt tevreden met deze dag!” Na deze snelle tijden op de kortere afstanden liet Dominique zien dat ze ook in vorm is op haar favoriete onderdeel de 400 meter, ze liep een prachtig indoor pr van 55.09. “Ik ben heel tevreden met deze tijd, helaas net geen 54, maar dat komt nog wel!”  Annabel Paul liep in Dortmund in haar eerste wedstrijd voor Team 4 Mijl gelijk een pr op de 60 meter, 7.81. Ook op de 200 meter ging het snel, in Apeldoorn liep ze met 24.75 een indoor pr. Ik liep maar één tiende langzamer dan mijn outdoor pr, dus dit is zeker een goed begin van het seizoen!”  Eva Mollema is de laatste sprintster in vorm. Zij dook in Dortmund voor de eerste keer onder de 8 seconden en afgelopen zaterdag liep ze wederom een pr, 7.91. “De eerste 10 meter ging niet goed, maar de rest van de race wel!”

Bram Buigel heeft laten zien dat het dit seizoen wel eens een heel mooi seizoen kan worden. Na een goeie start van het seizoen in Apeldoorn en Dortmund ging het in Luxemburg echt hard. Bram zat in een razendsnelle serie en kon voor de verandering eens anderen het kopwerk laten doen. Hij zat goed gepositioneerd en kwam na 800 meter over de finish in een tijd van 1.46.98. Hij liep hiermee een indoor pr en bleef slechts 23 honderdste boven de limiet voor de EK indoor. “Ik ben heel erg blij met deze tijd, we wisten dat de vorm goed was maar ben blij dat het er uit komt dit seizoen. Toch jammer dat het net niet de limiet is, maar ik heb nog een aantal kansen“.

Jetske van Kampen liep met een hele sterke laatste ronde in Luxemburg een dik indoor pr van 4.14.81. “Ik startte niet te hard en liep een harde laatste 400, tevreden hiermee!”

Halve marathon van Egmond

Op 8 januari gingen een aantal atleten van Team4Mijl van start bij de halve marathon van Egmond. Na twee jaren afwezigheid door corona waren duizenden hardlopers naar de kust getrokken voor een van de mooiste wedstrijden van het jaar. Het parcours loopt deels over het strand, waar vanwege stevige tegenwind, lange tijd een grote kopgroep intact bleef. Zowel Tom Hendrikse als Paavo de Leng waren in deze kopgroep aanwezig. Tom was de sterkste van alle Nederlanders en finishte als tweede overall in een tijd van 1:08:19. Hij was zeer tevreden met het resultaat: “Het was een gave wedstrijd met een prachtige race terug richting Egmond aan Zee”. Ook Paavo liep een sterk tweede stuk en wist boven zichzelf uit te stijgen op zijn eerste halve marathon met een 14e plaats in een tijd van 1:11:59. “Het was een prachtige heroïsche strijd tegen de elementen, ik ben blij met mijn debuut”, aldus De Leng. Thijmen van der Loop liep eveneens een goede wedstrijd en finishte als 83e in een tijd van 1:18:41.

Valencia

Een week later was Nik Lemmink aan de beurt bij de 10km in Valencia. Het was de eerste keer dat Nik van start ging op deze afstand. Na een chaotische start met veel valpartijen wist hij zich goed te positioneren en liep hij een vlakke race naar een mooi PR in een tijd van 29:20. Nik keek met een voldaan gevoel terug op de wedstrijd: “Het was een prachtige ervaring om op dit wereldrecordparcours een snelle tijd neer te zetten”.

Omslagfoto: Aalt Wensink