Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Eerder deze week was het startschot voor Leonie van Vliet op de 200m in Tilburg en vandaag stonden vier atleten aan de start in Nijmegen. Thije Tjebbes, Tom de Leeuw en Danique Gimbrère, kozen voor de 800m. Elisa de Jong en Lianne van den Belt mochten bijna tweemaal zo ver op de 1500m. Alle atleten gecoached door coach Sybren Mulder, die vandaag ook nog tweemaal aan de start stond. Eenmaal als haas en eenmaal in de estafette.

Begin deze week was het aan Leonie om haar krachten te tonen op de 200m. Na vorige week heeft ze wel laten zien in vorm te zien en snelheid te hebben, al was ze niet tevreden over haar 200m. In Tilburg stond ze fris aan de start en dat kon ze laten zien. Met een zeer snelle 23.55 liep ze naar een officieus PR. Helaas was er teveel rugwind om deze tijd in de boeken te mogen zetten.

Vandaag was er gelukkig minder wind. Met een fijn zonnetje en relatief rustig weer leende de omstandigheden in Nijmegen zich voor goede tijden. Thije wilde zich hier laten zien en eindelijk onder de magische 2 minuten grens lopen. In deze race, tot 500m gehaasd door zijn eigen coach liep hij dan ook snel weg bij de groep. Het tempo kon hij strak doortrekken en met een dik PR finishte hij in 1.58.71.

Na Thije was het aan Danique om te laten zien dat ze goed hersteld is van een vervelende vermoeidheid door ziekte. Na een goed voorjaar te hebben gedraaid wist ze dat het er in zit om hard te lopen. “Het was drukke serie met 15 atleten maar ik kon redelijk goed invoegen. Daarna mooi in de groep kunnen blijven. Met nog 100 te gaan nog flink wat mensen ingehaald. Op zich blij met mijn tijd want beste tijd in 2 jaar, maar wel het gevoel dat er nog meer in zit!”, besloot Danique over haar race. Als laatste 800m-loper was het aan Tom om te laten zien wat hij in zijn mars had. In een grote kluit liep de race met een grote groep naar 1.53 en Tom wist hierbij nogmaals zijn vorm te tonen met een 1.53.75.

Dan een serie waarin twee atleten uitkomen, de beide 1500m dames Elisa en Lianne. Waar Lianne vorige week nog nipt boven de 4.30 grens zat, was ze er vandaag op gebrand deze te slechten. “De wedstrijd ging goed! Ideale race eigenlijk. Ik kon vanaf het begin mooi achter iemand aanlopen tot de laatste 200m. Ik wilde graag onder de 4.30, en dat is dik gelukt dus ben heel tevreden!”, aldus Lianne. Elisa was iets minder tevreden, hoewel nog steeds een PR:“Het komt er op neer dat ik harder had gewild, maar het tempo van de kop te hoog lag en ik er kwam er alleen achter te lopen. Dit kan veel harder, maar het is een PR en dat mag gevierd worden! Vrijdag de herkansing in Utrecht, dit was sowieso een goede prikkel en dan laat ik het volgende week wel zien!