Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Met welke kleding houd je je spieren warm tijdens een sprinttraining op een koude winteravond en hoe kleed jij jezelf als het regent? Craft is hét sportmerk dat zich al jarenlang onderscheidt in thermische (onder)kleding. Een isolerende laag om de kou te weren en het afvoeren van teveel warmte is één de kwaliteiten van het merk. Craft kleding is hierdoor geschikt voor alle weersomstandigheden van de verschillende jaargetijden. Afgelopen week kregen de atleten van Team 4 Mijl in de nieuwe winkel van Run X Groningen een masterclass van Craft over de verschillen tussen deze kledingstukken en hun effect op de lichaamstemperatuur. Naar aanleiding van deze meeting vroeg de redactie aan enkele atleten hoe zij zich het liefst voorbereiden op winterse omstandigheden.

Topatleet Thijmen Kupers vertelt ons enthousiast over zijn favoriete merk Craft: “De kleding van Craft is mooi maar praktisch. Functionaliteit en comfort staan op nummer één en daar ben ik fan van.” Zijn favoriete kledingstuk is het Active Comfort RN SS Ondershirt. “Ik krijg het snel koud en daar kan ik last van hebben bij intervaltrainingen. Het active comfort shirt draag ik daarom graag bij baantrainingen in eigenlijk allerlei weersomstandigheden.” Het Nederlandse boegbeeld van Craft Benelux valt mede dankzij zijn unieke Craftkleding op in het atletenveld bij grote wedstrijden. “Ik vind het leuk dat ik vaak in een ander shirt loop dan mijn concurrenten.”

Active Comfort RN SS ondershirt

Naast persoonlijke voorkeur speelt ook het type training een rol in de kledingkeuzes van onze atleten. De sprinters hebben vaak lange pauzes in hun trainingen om goed te kunnen herstellen. Leonie van Vliet draagt dan graag kleding uit de wintercollectie van Craft zoals de Warm Train Tights en de Eaze Sweat Hood Jacket. “De winterkleren van Craft zijn warm maar niet zo dik. Zo kan ik veel lagen over elkaar aan doen maar er nog wel makkelijk in bewegen.”

Voor lange afstanden zijn daarentegen andere factoren belangrijk. Zo is Jacelyn Gruppen groot fan van de Fuseknit Comfort Baselayer. “Deze is lekker warm zonder dat het te strak zit. Vorige week droeg ik hem bijvoorbeeld tijdens de halve marathon van Egmond, gecombineerd met ons teamsinglet. Dankzij dat shirt was ik beschermd tegen de kou en koelde ik niet te snel af.”

Nanoweight Hood Jacket

Regenachtige trainingen zijn ook altijd een grote uitdaging. Lopen in natte kleding gaat vaak moeizamer en je kan er ook flink door afkoelen. Suzanne Voorrips draagt in dat soort omstandigheden het liefst de Nanoweight Hood Jacket. “Omdat dit jack waterdicht en tegelijk heel licht is, draag ik dit graag bij een training in de regen. Het jack houdt je baselayers droog zonder dat het veel water opneemt.”