Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Reims (FR) – Op woensdagavond 31 januari stond Thijmen Kupers aan de start van de 800 meter in Reims bij de Meeting National des Sacres. In Frankrijk staat deze wedstrijd bekend als een van de grootste indoorwedstrijden die het land te bieden heeft. Tegenstand voor Thijmen kwam er uit een internationaal veld van 10 mannen, met onder meer Alvaro de Arriba uit Spanje en Jeremiah Mutai uit Kenia die al eens onder de 1:44 heeft gelopen op deze afstand.

De start was echter chaos. In de volle serie besloot de organisatie een welbekende “lijnstart” te doen, waarbij de atleten niet zoals gewoonlijk in banen starten maar allemaal achter dezelfde lijn. Thijmen kwam dan ook niet ongedeerd weg en kreeg een flinke spike in zijn voet. Toch besloot hij door te gaan en het spoor van de haas te volgen. Dit deed hij verdienstelijk en de concurrentie kon moeilijk in het spoort van de Groninger blijven. De laatste ronde perste Thijmen er nog een versnelling uit en kwam hij als winnaar over de finish in een tijd van 1:48.75. Thijmen reageerde na afloop: ‘Het is balen van mijn voet maar gelukkig te overzien. Mede daardoor was de focus nog niet helemaal goed.’ Zaterdag 10 januari zal hij – mede met andere Team 4 Mijl-atleten – in Gent (België) aan de start van de 800 meter verschijnen.

Daarnaast is Thijmen genomineerd voor de verkiezing van sportman van het jaar in de provincie Groningen. Hierbij kan hij alle steun gebruiken. Via de volgende link kunt u uw stem uitbrengen:

https://www.sportpleingroningen.nl/over-sportplein/groninger-sportgala-2017/verkiezing-sportmanvrouw-sportploeg-2017