Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Dit weekend kwamen op vrijdag, zaterdag en zondag de atleten van Team 4 Mijl in actie op verschillende wedstrijden. Op vrijdag verschenen Leonie van Vliet en Tom Hendrikse aan de startlijnen in Gouda. Op zaterdag traden een tal sprinters en 800 meter lopers op in Heerenveen en tot slot liep Jacelyn Gruppen zondags een 5km wedstrijd in Dongen.

Gouda
Leonie van Vliet legde 200m af bij de Zomeravond testwedstrijd in Gouda. In een serie met gemixte deelname liep zij naar een tijd van 24.26, die enkele tienden langzamer was dan haar 23.69 van twee weken geleden op de atletiekbaan van Papendal.
Waar Leonie van Vliet koos voor slechts een halve ronde op de atletiekbaan, koos Tom Hendrikse voor 12,5 ronden. Hij verscheen aan de start van een serie met wisselende niveaus, maar kon zich desondanks optrekken aan twee andere atleten. “Samen met twee andere atleten had ik afgesproken om weg te gaan op rondjes van 68 seconden. Ik de eerste kilometer op kop, de andere jongens de twee erna. Bij de derde doorkomst zag ik dat we iets hadden ingeleverd op het afgesproken tempo, dus besloot ik hard door te versnellen en zelf op kop te gaan lopen.” Met een harde laatste slotronde van 64 seconden finishte Tom in een pr van 14.11, wat een verbetering van zijn vorige pr is met 21 seconden. “Ik ben hier heel erg tevreden mee!” blikte Tom terug.

Heerenveen
Aan de traditionele ‘Heerenveen Classic’, die dit jaar tegen zijn traditie in niet in mei kon worden gehouden, deed Dominique Veninga mee aan de 100m en 200m, Danique Gimbrere aan de 400m en aan de 800m deden Annet Fledderus, Thomas Kwint en Thije Tjebbes mee. Dit leverde overwegende positieve resultaten op.

Dominique verscheen eerst aan de 100m, om vervolgens een kleine 50 minuten later wederom haar spikes aan te trekken voor de 200m. Op de 100m snelde zij naar een tijd van 12.72 en de 200m legde zij af in 25.36 seconden. Met deze tijden bleef de 400m loopster slechts enkele tienden verwijderd van haar PR’s.
Danique verraste vriend, vijand en vooral haarzelf door in haar eerste wedstrijd van het seizoen gelijk een mega persoonlijk record te lopen op de 400m. Zij verbeterde haar PR met zes tiende naar 58.77 en doorbrak daarmee voor het eerst de 59 seconden grens. “Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar dit in elk geval niet. Ik was een paar weken geblesseerd geweest en de eerste week daarna ging alles behoorlijk moeizaam, maar de laatste twee weken ging het al wel weer een stuk beter. Dit is een erg mooi begin van het seizoen!” Blikte ze tevreden terug.
Annet toonde dat haar recente resultaten geen uitschieters waren. Voor de derde keer in drie weken tijd legde zij de 800m af in 2 minuten en 15 seconden. Hierbij scherpte ze dit weekend haar slechts twee weken oude pr van 2.15.68 aan naar 2.15.40.
In de snelste serie op de 800m stonden Thomas en Thije samen aan de start. Bij Thomas resulteerde dit in 1.54.63 en bij Thije in 1.56.10. Waar dit voor Thije zijn derde 800m race in drie weken tijd was, was deze wedstrijd de seizoensopening van Thomas. “Ik kijk positief terug op mijn race, ik liep een negatieve split en dat resulteerde in een mooie tijd. Dit is de basis voor meer!” vertelde Thomas tevreden.

Dongen
Zondagmiddag deed Jacelyn Gruppen mee aan een 5km wedstrijd in Dongen. Nadat zij al eerder een pr liep op zowel de 3km op de baan als op de 5km op de weg, wilde zij ook graag haar 5km pr op de baan verbeteren. “De omstandigheden waren met een harde wind verre van ideaal, waardoor ik bang was dat het niet zou lukken. Ik kon gelukkig aansluiten achter een andere atlete en haar haas. Met 16.36.12 liep ik een pr met een verbetering van 6 sec. Nu weer even een paar weken trainen en gebrand om deze tijd dit seizoen nog verder aan te scherpen!”

 

Omslagfoto: Bjorn Paree