Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Groningen – Zondagmiddag 11 juni ging de 10e editie van de Ladiesrun Groningen van start. Dit jaar was de opbrengst van de wegwedstrijd bestemd voor borstkankeronderzoek en ging er bijna 18.000 euro naar de stichting Pink Ribbon. Onder warme omstandigheden en luide aanmoedigingen van de mannen langs het parcours gierde de adrenaline (en wellicht een aantal andere hormonen) door de vrouwelijke lijven. De dames van Team 4 Mijl namen allen deel aan de 5 kilometer en dit resulteerde in een clean sweep voor het team.

Jacelyn Gruppen pakte meteen de leiding in de wedstrijd en liet deze niet meer aan iemand anders over. “De eerste kilometers gingen makkelijk. Daarna waren het vooral de warmte en de tegenwind die het wat zwaarder maakten. Dit was een goede test en hopelijk kan het zomerseizoen dan nu echt voor mij beginnen”, vertelde Jacelyn aan de reporter van Team 4 Mijl. Ze greep naar de winst in een tijd van 17:13. De tweede plek ging naar Elisa de Jong in 17:42. Elisa vertelde na afloop: “Ik heb me vooral gericht op het ontspannen lopen van deze wedstrijd. Dat is gelukt en deze wedstrijd heeft me vertrouwen gegeven om komende vrijdag een snelle 1500 meter in Wageningen te lopen!”
Ellen Jansen wist de derde plek op te eisen en kwam in 18:59 over de finish. Ook Ellen reageerde na de finish: “Concurrentie voor de derde plek kwam er van Fleur Baljet. Ze kwam me echter niet voorbij en zo kon ik mooi als derde finishen vandaag.”
Carlijn Wagenaar liep de wedstrijd als duurtraining en werd zesde in 21:44. Voor haar een nietszeggende tijd omdat ze in volle voorbereiding is op de baanwedstrijden van de komende tijd.