Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Naast de Diamond League wedstrijd van Thijmen Kupers, kwamen er nog meer atleten van Team 4 Mijl in actie in het eerste weekend van juli. Op vrijdag avond startten Freek Lier en Fabian ten Kate op de 5000 meter in Zwolle, gevolgd door Sofie Lovdal op de zaterdag en Simon Vos op de zondag.

Zwolle – De BB-classic is een wedstrijd waar enkel de 5000 meter wordt aangeboden. Fabian ten Kate en Freek Lier reisden af naar Zwolle om hier hun persoonlijke records aan te scherpen. Helaas stapte Fabian na 3200 meter uit de race met rugklachten en wist Freek net niet zijn PR aan te scherpen. Hij zette de klok stil na 15.06 en werd daarmee tweede in de wedstrijd.

Jäämsä (FI) – Een dag later in Finland liep Sofie Lovdal na anderhalve maand weer een wedstrijd. Door een vervelende kuitblessure kon ze de afgelopen weken maar mondjesmaat lopen. Sofie wist daarom niet wat ze kon verwachten van haar huidige niveau. In Jäämsä ging de geboren Finse van start op 1500 meter. In deze wedstrijd finishte ze als 8e in een tijd van 4.43.96. “Gelukkig voelde mijn kuit goed vandaag en hopelijk kan ik mijn tijd snel verbeteren”, vertelde Sofie. “Over drie weken zijn de Finse kampioenschappen, daar loop ik de 3000 meter steeple chase en de 5000 meter.”

Vught – Dit weekend was ook het weekend van de Nederlandse Kampioenschappen voor A/B-junioren. Op zondag kwam Simon Vos bij de A-junioren in actie op de 5000 meter. Na een wisselvallige aanloop naar deze nationale kampioenschappen wist hij helaas geen rol van betekenis te spelen in de wedstrijd. Hij finishte als 15e in een tijd van 16.24.55.

Eerder dat weekend kwamen twee stagaires van Team 4 Mijl in actie op de 800 meter. Thije Tjebbes strandde in de series bij de B-junioren op een 7e plek en wist zijn PR aan te scherpen tot 2.04.22. Danique Grimbrère wist zich op vrijdag wel te kwalificeren voor de finale. In de series werd ze derde in een nieuw PR van 2.17.24. Helaas kon ze het haar tegenstanders, de volgende dag tijdens de finale, niet moeilijk maken. Ze finishte als 7e in 2.27.99.