Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De winnaar van de 4 mijl van Assen

Amersfoort – Anduella Kwasiba mocht in haar laatste jaar als junior nog éénmaal meestrijden om de medailles bij het NK junioren. Ze stond als derde geplaatst op de 100 meter maar wist dat ze op de top van haar kunnen zou moeten presteren om een podiumplek te bemachtigen bij het koninginnenummer. Anduella werd tweede in haar serie in een degelijke 12.47. “Ik bleef helaas niet goed genoeg door versnellen waardoor mijn tijd in de serie niet zo goed was,” aldus Anduella. Desalniettemin wist ze met deze prestatie een directe kwalificatie voor de finale veilig te stellen. Twee uur later volgde de finale. In deze race wist Anduella naar een derde plek te sprinten wat haar een bronzen medaille opleverde op dit kampioenschap. Anduella: “Ik was zo zenuwachtig van tevoren! Maar blijkbaar presteer ik goed onder druk want ik liep een PR met 12.23!”

Assen – Tom Hendrikse mocht dit weekend voor het eerst sinds maart weer aan de startlijn van een wegwedstrijd aantreden. Als Assenaar trainend onder de vlag van Team 4 Mijl is de 4 Mijl van Assen natuurlijk een wedstrijd die niet op de agenda kan ontbreken. Voor Tom was het tevens de generale repetitie voor het NK 10 km wat volgende week in Leiden plaats zal vinden. De wedstrijd, die deels over onverhard parcours liep, werd daarom als training benaderd met minutenlopen voorafgaand aan de start. Tom: “Ik startte in een prima tempo onder de 3 minuten per kilometer, maar kon dit tempo niet vasthouden toen ik halverwege volle wind tegen kreeg.” Er zat nog wel een goede eindsprint waardoor Tom in 19:32 de winst binnen wist te slepen. “Deze thuiswedstrijd winnen is hartstikke leuk!”

Suzanne met haas Priscilla in Tilburg

Tilburg – 800 meter-atlete Suzanne Voorrips koos dit weekend voor een verrassend uitstapje naar een andere afstand. In het winderige Tilburg liep zij 1.29.50 op de incourante 600 meter. Dankzij haas Priscilla van Oorschot kon ze de eerste 300 meter tegen de wind in schuilen. “Na 300 meter nam ik over en liep ik nog heel ontspannen. Hierdoor had ik niet door dat het heel erg hard ging, te hard.” Helaas moest ze haar doorkomst van 55s na 400 meter bekopen met een flinke verzuring op de laatste 100 meter. “Het laatste rechte stuk was ook nog eens vol tegen de wind in en toen stond ik helaas flink geparkeerd. Een volgende keer zou ik deze afstand beter meer als een korte 800 dan als een lange 400 kunnen benaderen denk ik, maar het was wel superleuk om eens een 600m te doen!”