Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Op woensdag een 800 meter in Pfungstadt (Duitsland) en vrijdag aan de start in het stadion van Brussel: Na een late seizoensstart liep Thijmen Kupers binnen drie dagen twee maal een 1.47-er. Ondertussen kwam Sofie op de steeplechase uit voor Finland bij Finnkampen waar zij zesde werd. 

Thijmen Kupers in Brussel, foto door Erik Roeske

In het kleine Duitse Pfungstadt werd een wedstrijd georganiseerd met als voornaamste doel om snelle 800 meter races neer te zetten. Met Kessel-Lo in de benen verwachtten Thijmen en Eddy dat er al weer meer in het vat zou zitten dan het resultaat van vorige week, en dat bleek ook het geval te zijn. De race had twee hazen wat tot een snelle doorkomst op de 400 meter leidde. Thijmen besloot de eerste 600 meter te volgen en pas op de laatste 200 meter zijn slag te slaan. “Ik kon hard door blijven lopen terwijl de andere jongens verzuurden, waardoor ik in de laatste 200 meter van een vijfde positie naar de tweede plaats op kon schuiven!” Thijmen moest de Duitser Robert Farken voor zich dulden maar
klokte een verdienstelijke 1.47.32.

Op vrijdag in Brussel kwam hij naar België voor nog een kans op een snelle tijd. “Ik voelde de wedstrijd van woensdag nog in mijn benen en was nog niet volledig hersteld. Er werd hard gestart, en het lukte me in het begin niet om vooraan mee te komen.” Het was een volle serie en halverwege het lint streed Thijmen voor wat hij waard was. Thijmen: “Wederom een sterk eindschot en ik werd vijfde in 1.47.43.” Ik merk dat mijn vorm groeiende is en dat er nog snellere tijden op komst zijn. Hopelijk kan ik dag in de komende weken nog op een wedstrijd te laten zien.”

Ondertussen mocht Sofie Lovdal dit weekend in het nationale blauw van Finland deelnemen aan de Finnkampen, de interland tussen Zweden en Finland. Op de 3000 meter steeple liep zij  met twee andere Finse dames tegen de toploopsters van Zweden op dit onderdeel. Sofie: “Helaas was het geen goede wedstrijd van mij en liep ik 11.00.58. Maar de Zweedse dames waren zo goed dat ik ze ook niet had gepakt op een goede dag.” Sofie werd zesde en laatste in de race, maar kijkt na een succesvol wedstrijdseizoen alweer uit naar volgend jaar.