Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Groningen – De maand oktober staat voor de atleten, het bestuur en de sponsors van Team 4 Mijl in het teken van de start van een nieuw seizoen. Jaarlijks wordt dit nieuwe seizoen ingeluid met de kick-off op de eerste maandag van oktober onder het genot van een kop thee of koffie. Dit jaar viel die dag precies op de eerste van de maand.

Gisteravond 1 oktober werd er tijdens de kick-off van seizoen 2018-2019 teruggekeken op het afgelopen jaar en werd er vooruitgeblikt op wat er komen gaat. Een zevental atleten nam afscheid (Henderyke Wonink, Jelte ter Braake, Lynn van der Schaaf, Arjan Roona, Rob ter Burg, Jaap Gerben Vellinga en Freek Lier), maar vanaf heden zal het team worden versterkt met twee nieuwe helden: Maurice Smit en Lianne van de Belt. Maurice zal het team gaan vertegenwoordigen op de 5 en 10 kilometer, Lianne gaat zich richten op de 3 en 5 kilometer. Niet alleen het team van atleten, ook de begeleiding van het team zal zich uitbreiden: een masseur en een specialist in looptechniek/biomechanica zullen zich aan het team toevoegen, om de atleten naar nog betere prestaties te helpen.

Voor de jaarlijkse traditie wordt ook altijd een gastspreker uitgenodigd. Dit jaar was het de eer aan bondscoach van de Atletiekunie Bart Bennema, hij vertelde een inspirerend verhaal over zijn begeleiding van topatleten op Papendal. Verschillende punten over het ontwikkelen en begeleiden van atleten kwamen daarbij aan bod. Voor zowel de atleten als trainers zaten hier interessante lessen tussen, waaronder ‘durf fouten te maken!’ en ‘richt je op de zaken waar je wel invloed op hebt’.

Bij de kick-off hoort ook de eerste wedstrijd van het seizoen. Over twee weken zullen alle atleten aan de start staan van de 4 Mijl van Groningen.

Eddy Kiemel en Bart Bennema tijdens de jaarlijkse kick-off