Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Tilburg– Zondag 3 september liep Jacelyn Gruppen mee in de sterk bezette Ladies Run in Tilburg, onderdeel van de Tilburg Ten Miles. Jacelyn noteerde een tijd van 35.01 bij deze 10 kilometer en finishte daarmee als vijfde Nederlandse en zestiende overall.

Jacelyn had gemengde gevoelens na de race: “”Ik ging zeker voor een 34-er, dus ik ben meegegaan in een groepje met de 2e, 3e en 4e Nederlandse en twee Belgische dames. Na ruim 5 km moest ik een gaatje laten. Over het tweede gedeelte kon ik dan ook niet echt tevreden zijn””. Met deze wedstrijd laat Jacelyn zien dat de progressie er weer in zit, en dat de trainingen zich gaan uitbetalen. Ze kijkt dan ook uit naar de komende wedstrijden.

Utrecht
Vrijdagavond 1 september verscheen Fabian ten Kate aan de start van de laatste Track Meeting van dit seizoen in Utrecht. Hij liep daar de 5000 meter in 15.09.07. De eerste 3000 meter gingen niet al te voortvarend, maar hij kon nog een mooie versnelling doorvoeren het laatste gedeelte. Hij was zeker niet ontevreden, aangezien hij voorgaande wedstrijden niet altijd de finish wist te bereiken vanwege rugklachten.