Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

ApeldoornTijdens het NK meerkamp/masters in het omnisport werden zaterdag twee 400 meter races en één 800 meter race aan het programma toegevoegd door de atletiekunie. Maar liefst zeven dames van Team 4 Mijl mochten van deze extra wedstrijd gebruik maken om de puntjes op de i te zetten richting de Nederlandse Kampioenschappen die later deze maand plaats zullen vinden. Opvallende prestaties waren de persoonlijke records van Suzanne Voorrips (2.04.79), Floortje van Kampen (57.31) en Danique Gimbrere (59.40). Tevens bewezen zowel Marit Dopheide als Dominique Veninga in Apeldoorn met snelle tijden weer op de weg terug te zijn na lange periodes van blessures.

400 meter
Voor Marit fungeerde deze wedstrijd als ‘comeback day‘. Na een voorzichtige start wist ze dankzij een sterke laatste 250 meter haar serie te winnen in 55.00. “Erg fijn om na lange tijd weer een wedstrijd te hebben gelopen. Vanaf hier ga ik weer lekker door bouwen.” In dezelfde race liep Danique met 59.40 voor de tweede keer dit seizoen een indoor PR. Hoewel ze wat gemengde gevoelens had over de opbouw van haar race, was ze met de eindtijd blij. “Dit is ook nog eens maar 0.03 seconden boven mijn beste outdoortijd!” Eva Mollema liep 60.79 en bleef daarmee net iets boven haar seizoensbeste prestatie van vorige week.

In de tweede serie wist Dominique voor het eerst sinds lange tijd weer de barrière van 57 seconden te doorbreken. Met haar prestatie van 56.91 benaderde zij haar snelste indoor tijd met slechts zes tienden. Enkele meters achter haar zette Floortje de klok stil op 57.31 seconden. Dit was een PR en een eindtijd die de atlete uit Wieringerwerf deed stralen. “De mindset is nu echt veel beter dan een paar weken geleden en ik heb ook het weer het vertrouwen terug!”

800 meter
Vervolgens mochten Suzanne en Jetske van Kampen zich op de 800 meter met de concurrentie meten. Bijna de gehele Nederlandse top en een goede haas waren aanwezig. Suzanne voegde achter Sanne Verstegen op plek drie in en de tussentijden waren snel. “Het was hard werken om bij te blijven maar loslaten was geen optie.” Dit leverde haar een eindtijd van 2.04.79 op, waarmee ze haar indoor PR uit 2017 uit de boeken liep. Suzanne: “Wat een heerlijk gevoel na een jaar vol blessure-ellende!” Ook Jetske opende hard en kwam na 400 meter in 60 seconden door. Helaas moest ze die snelle opening in de tweede helft van de race met verzuring bekopen. Haar resultaat van 2.08.66 stemde haar niet zo tevreden.