Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Apeldoorn – Zondag 6 januari werd het nieuwe jaar afgetrapt met de vierde Indoor Track Meeting Team Sotra. Voor bijna alle deelnemende Team 4 Mijl atleten was dit tegelijkertijd ook de opening van het indoorseizoen. Zeven atleten kwam in actie in Apeldoorn en hebben een indicatie gekregen hoe met hun vorm gesteld is.

Bram Buigel en Wessel van Veenen waren vertegenwoordigd op de 800 meter. Wessel nam het eerste rondje voor zijn rekening: ‘De eerste 400 kwam heel makkelijk maar de laatste 200 miste ik wat hardheid om nog door te lopen in de verzuring’. Wessel kwam achter Bram als tweede over de finish in 1.54.80. Voor Bram pakte de snelle opening van Wessel aardig uit, want hij kon redelijk strak doorlopen en verbeterde zijn beste seizoentijd tot 1.51.40. ‘Er is vooruitgang ten opzichte van vorige wedstrijd, maar er moet nog veel gebeuren richting eind februari’, sprak een strijdbare Bram.

Tom de Leeuw opende, net als Wessel, zijn seizoen op de indoorbaan. Op de 1500 meter kwam Tom als derde over de finish in 4.01.89. Suzanne Voorrips was ook in Apeldoorn te vinden voor haar eerste 800 meter van dit seizoen. De series waren op tijd ingedeeld, zodoende startte Suzanne tegen louter mannen: ‘’mannen van het niveau 2.04 bouwen toch heel anders hun wedstrijd op dan vrouwen, zo werd het een beetje een speelse opening van het seizoen.’’ Suzanne kwam tot een tijd van 2.08.71. ‘Dit past wel bij deze fase van de opbouw, goed om er achter te komen waar de verbeterpunten liggen voor komende weken’, sprak Suzanne.

Tom in actie. Foto: Evert Woutersen

Het slotstuk van de avond was de 400 meter. Er werden 28 series afgewerkt. In serie 13 kwam de eerste troef van Team 4 Mijl aan bod, Dominique Veninga. Haar voorbereiding op het seizoen was wat stroef, met de nodige pijntjes. De tijd van 57.66 stemde Dominique nog niet tevreden, maar de uitvoering wel. Een serie later kwam Floortje van Kampen tot 58.47. Danique Gimbrere liep ten slotte een tijd van 61.70, en was daar niet tevreden mee: ‘Ik moest het eerste rondje als eerste doorkomen, dat lukte, maar daarna stortte ik heel erg in en kwam ik niet meer vooruit’.