Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Dortmund (DE) Zondagmiddag 21 januari reisden een zevental atleten met begeleiding in de Team 4 Mijl-bus af naar Dortmund. Hier vond afgelopen weekend ‘Das Indoor Dortmund’ plaats. De laatste keer dat dit evenement werd georganiseerd was in 2004. Jaarlijks was dit de een van de grootste indoorwedstrijden van Duitsland en trok naar schatting 4.500 toeschouwers. Ook na 14 jaar zat het indoorstadion weer vol met atletiekfans. Bij de dames gingen Danique Gimbrere, Suzanne Voorrips en Leonie van Vliet van start. De mannendelegatie werd vertegenwoordigd door Bram Buigel, Jaap Gerben Vellinga, Niek Blikslager en Thomas van Laar.

De vrouwenraces: Comeback van Voorrips; Van Vliet dicht bij Persoonlijk Record

Na een behoorlijke tijd de spanning voor het startschot niet gevoeld te hebben, mocht Suzanne Voorrips vandaag weer aantreden op haar geliefde afstand; de 800 meter. Ze ging van start in de snelste vrouwenserie en liep een vlakke wedstrijd waarbij ze ook het tweede gedeelte goed bleef lopen. Ze snelde naar de derde plek in 2:10.22. ‘Het was heel erg leuk om weer mee te kunnen strijden in een wedstrijd. Het was geen goede tijd maar dit is wel de manier om weer beter te worden’, vertelde een positief gestemde Suzanne na de wedstrijd. In de B-serie debuteerde Danique Gimbrere; ze liep voor het eerst een indoorwedstrijd. Helaas was het resultaat (2:26.52) niet waar ze op gehoopt had. Danique: ‘De trainingen gaan echt wel prima, dus ik weet niet hoe dit kan. Hopelijk gaat het volgende week in Apeldoorn beter.’ Leonie van vliet was vandaag de enige die namens Team 4 Mijl vanuit het startblok vertrok. Ze liep een enkele ronde over de baan (200 meter) en deed dit verdienstelijk in 24.84. Hiermee werd ze derde en liep ze haar tweede indoortijd ooit. ‘Ik had gehoopt op een snellere tijd maar dit is geen slecht begin’,  vertelde Leonie na afloop aan de Team 4 Mijl redacteur.

De mannenraces: Regen van persoonlijke records

De mannen gingen allen van start op de 1500 meter. Niek Blikslager en Thomas van Laar gingen van start in de A-serie; Jaap Gerben Vellinga en Bram Buigel liepen in de B-serie. De A-serie was sterk bezet met onder andere een aantal Olympische atleten die aan de start verschenen. Thomas volgde strak het spoor van de snelste lopers en daarachter was een klein gaatje met achtervolger Niek. Het tempo ging echter niet omhoog waardoor Niek een kans zag en in de laatste ronde over Thomas heen sprong. Niek: ‘Ik ben tevreden over het resultaat. Hoewel de voorbereiding uitgebreid was had ik geen idee wat ik kon verwachten.’ De overwinning ging naar de Spanjaard Jesus Gomez in 3:44.33. Niek en Thomas werden respectievelijk vierde en vijfde in uitstekende tijden van 3:48.91 en 3:49.27. In de B-serie wist Jaap Gerben als winnaar over de finish te komen in 3:51.41. ‘Dit was een leuke training, hoewel ik gretig ben om te laten zien waar ik op dit moment echt toe in staat ben’, reageerde de Fries na afloop. Bram Buigel werd in dezelfde serie vijfde en liep een persoonlijk record van 3:55.38. De Groninger vertelde: ‘Ik heb sterk gelopen en me aan het plan gehouden. Deze seizoensopener stemt tot tevredenheid.’ 

Volgende week zullen de meeste indoor-atleten afreizen naar het Omnisportcentrum in Apeldoorn, waar onder meer Thijmen Kupers het Nederlands Record op de 1000 meter zal proberen te verbreken.

De Helmut-Körnig-Halle