Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Nunspeet – Zaterdag 10 november stond de Zandenplasloop op het programma van Maarten Hindriks. Het parcours kent een aanloopronde rondom de Zandenplas en vervolgens een ronde door het bos over verharde fietspaden. Maarten behaalde een tweede plaats bij de 10 kilometer in een tijd van 33.04.

Maarten vertelde na afloop van de wedstrijd: ‘Dit parcours heeft een leuke bijkomstigheid er zit namelijk een tussensprint na 1 mijl. Toen het startschot klonk schoot een jongen met een noodgang weg. Hij wilde puur de sprint winnen en zich daarna laten terug zakken. Ik probeerde hem in het zicht te houden, maar de tussensprint was geen hoofddoel. Na 1 kilometer  zag ik dat hij het al redelijk zwaar had  besloot ik voor de tussensprint te gaan. Met nog 200 meter te gaan kwam ik erbij en kon ik gemakkelijk versnellen en de winst pakken op de tussensprint.’

Foto’s: Harry van ‘t Veld

De tussensprint kostte Maarten wel veel energie, en hij moest een aantal kilometer herstellen. ‘Daarbij komt ook nog dat ik vanaf deze week met de cursus Dryneedling ben begonnen in Amsterdam en mijn armen en benen helemaal stijf waren van al het prikken op elkaar’, aldus een bont en blauwe Maarten. Hij kon de aansluiting niet houden bij een loper die hem na vier kilometer voorbijkwam. Maarten kon zich later wel herpakken en kwam nog tot op 10 seconden van de winnaar. Al met al kijkt Maarten terug op een leuke wedstrijd met een goede tussensprint en een zware strijd tot de finish.