Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Het laatste weekend van oktober staat voor Team 4 Mijl in het teken van het jaarlijkse trainingsweekend. Er waren echter twee atleten die er voor kozen om een regionale wedstrijd op te zoeken. Tom Hendrikse pakte overtuigend de winst in Dwingeloo, terwijl Maurice Smit zijn vorm testte tijdens de Zeemijlenloop in Delfzijl.

Dwingeloo

Afgelopen zaterdag werd de 55e en tevens laatste editie van de AVD cross in Dwingeloo gelopen. Deze cross staat in het Noorden bekend als de officieuze aftrap van het crossseizoen. Tom had deze cross al twee keer op zijn naam weten te schrijven en wou graag ook de laatste editie winnen. ‘Van Eddy kreeg ik de opdracht mee om een wisseltempo te lopen. Voor mij was het lastig om goed in te schatten wanneer en hoeveel gas ik terug moest nemen. Bij de bel voor het laatste rondje kon ik nog hard doorversnellen en zo finishte ik als eerste!‘ Tom ging met een goed gevoel en de wisselbeker weer terug naar Borger om zo weer bij de rest van de groep aan te sluiten.

Delfzijl

De Zeemijlenloop is voor Maurice als Delfzijler een echte thuiswedstrijd, dus hij wou dit evenement niet laten schieten. Het werd een zware wedstrijd waar Maurice uiteindelijk als vierde over de streep kwam in een tijd van 38.36 over een afstand van ruim 11 kilometer. ‘Ik heb de afgelopen weken niet veel kunnen trainen doordat ik last had van mijn luchtwegen. Na 4 kilometer moest ik lossen bij het tweede groepje omdat de benen al vol liepen. Ik hoop dat ik de komende weken weer serieuzer kan trainen om zo weer sterker terug te komen’, aldus een strijdbare Maurice.

Maurice tijdens zijn wedstrijd in Delfzijl