Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Dit weekend stonden er drie wedstrijden door het hele land op het programma. Jacelyn Gruppen snelde naar een vierde Nederlandse plek bij de Egmond Halve Marathon. Fabian ten Kate pakte de winst bij de eerste Wolderesloop over 10km en Dominique Veninga en Floortje van Kampen testten hun snelheid in Amsterdam.

Egmond aan Zee – De Egmond Halve Marathon is een grote en zware wedstrijd over het strand en door de duinen van Egmond aan Zee. Nadat Jacelyn een jaar geleden met een sterke race er haar persoonlijk record neerzette, stond ze deze editie weer aan de start. Helaas was het voor haar deze keer een wat mindere wedstrijd. Het plan was om het spoor te volgen van de eerste Nederlandse dames, dat lukte echter niet en ze kwam al aan het begin van de race alleen te lopen. Ze eindigde in 1.18.08 als negende dame overall en daarmee vierde Nederlandse. Daarmee is ze overigens wel een plekje gestegen in het Nederlandse klassement ten opzichte van vorig jaar. “Beetje teleurgesteld, maar toch blijft Egmond altijd genieten en ook dit is weer een goede leerschool”, zo meldde de positief ingestelde Jacelyn.

Hengelo – Aan de andere kant van Nederland liep Fabian een 10km bij de eerste van de serie Woldereslopen. Na een harde start kreeg Fabian het zwaar, maar het feit dat hij werd ingehaald maakte dat hij er nog een laatste snelle kilometer uit kon persen en zo wist Fabian de wedstrijd te winnen in een nipt persoonlijk record van 32.49.

Amsterdam – Dominique en Floortje reisden af naar Amsterdam om zich daar aan de kortste der sprintafstanden te wagen, de 60m. Deze wedstrijd was verdeeld in twee reeksen en zo mochten ze twee keer lopen. De 400-meter specialisten konden beiden in de tweede reeks nog een tandje erbij lopen. Dominique liep respectievelijk 8.06 en 8.03. Floortje liep achtereenvolgens 8.29 en 8.21. Hiermee liepen ze allebei sneller dan ooit en dat is een goed teken voor hun hoofdafstand.