Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Amsterdam – Zondagmiddag 17 september ging Jacelyn Gruppen van start bij de Dam tot Damloop in Amsterdam. Jaarlijks behoort deze wegwedstrijd bij de grootste wedstrijden die Nederland te bieden heeft op het asfalt. Jacelyn ging de strijd aan in een internationaal topveld.

In een spannende strijd om de winst, wist Mercyline Chelangat (Oeganda) de titel op haar naam te schrijven. Slechts enkele drie minuten later finishte onze eigen Jacelyn als twaalfde in een tijd van 56.24. Hiermee werd ze tevens vierde Nederlandse. “Ik ben erg blij met een nieuw persoonlijk record. Dit is een bevestiging van de sterke trainingen van de afgelopen weken”, vertelde Jacelyn die stiekem ook wel een beetje baalde dat ze op een luttele seconde niet derde Nederlandse werd. Over twee weken gaat de dame uit Hoogeveen van start bij de Singelloop in Breda. Hier zal ze de halve marathon gaan lopen.

Fabian ten Kate loopt zijn laatste 5000 meter dit seizoen in Wageningen
Wageningen – Op vrijdagavond 15 september schoot de starter Fabian ten Kate en zijn concurrenten weg op de 5000 meter in Wageningen. “Pwoah een zwoele zomeravond is toch anders… Na 2000 meter sloeg de kou behoorlijk toe, en daarna ging het niet heel best meer,” vertelde Fabian de redactie. In een tijd van 15:23.48 werd hij vijfde bij de mannen senioren. Het baanseizoen zit er echter nog niet op voor Fabian. Volgende week loopt hij nog een 10.000 meter op de baan in Hengelo.