Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Alphen aan den Rijn/Goutum – Zondagmiddag 4 maart vond de 53e editie van de 20 van Alphen plaats. Volgens lokale bronnen is dit dé openingsklassieker van het Nederlandse hardloopseizoen. De wedstrijd loopt door en rondom Alphen aan den Rijn en dwars door het Groene Hart op volledig verharde wegen. Het wedstrijdtenue van Team 4 Mijl werd aangetrokken door Jacelyn Gruppen die de kleuren van het team liet stralen. Ook Edwin Slijkhuis liep een wedstrijd. In Goutum (Friesland) deed hij mee aan de 30 kilometer in voorbereiding op de Marathon van Rotterdam.

Gruppen tweede op de 20 van Alphen

Jacelyn kampte de afgelopen maand met een lichte vormcrisis die mede werd veroorzaakt door hamstringproblemen. Langzamerhand weet ze haar vorm weer terug te vinden en gaat ze steeds beter lopen. Vandaag wisselden sterke en minder sterke momenten zich dan ook nog af tijdens de wedstrijd. ‘Vandaag heb ik de wedstrijd gebruikt als testwedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Halve Marathon over drie weken. Het ging nog niet helemaal geweldig maar gelukkig staan er nog een paar goede trainingsweken op de planning,’ liet Jacelyn aan haar fans weten via Social Media. Ze werd tweede in de wedstrijd in een tijd van 1.11.39.

Slijkhuis wint in Goutum

Dezelfde dag als waar Jacelyn naar de tweede plaats greep, won Edwin de 30 kilometer in Goutum. Deze wedstrijd liep hij als training in voorbereiding op de Marathon van Rotterdam die volgende maand zal plaatsvinden. Desalniettemin wist hij – bij gebrek aan concurrentie – de wedstrijd te winnen in 1.47.46. Edwin: ‘Qua training pakte dit goed uit waarbij coach Mulder, die me op de fiets begeleidde, voor de nodige support zorgde.’ Met 12 kilometers aan in- en uitlopen kwam Edwin die dag uit op zijn eerste 42 kilometer. Volgende week staat er een snellere test op het programma bij de City-Pier-City loop in Den Haag.